Schirilla Györggyel köszöntötték a tavaszt Keszthelyen

2022. március 23. (szerda)

A nemzet rozmárja több helyivel együtt mártózott meg a Városi strandon. A csobbanás mellett zenés műsorokkal és kötélugrókkal szórakoztatták a közönséget.

Van aki nagykabátban, más pedig fürdőruhában látogatta meg a városi strandot. A Boombatucada Ütőegyüttes felvezetésével vonultak ki a tavaszköszöntő csobbanásra. A Szigetfürdőről 16-an vetették bele magukat a 4,8 fokos vízbe.

Ferenczi Ottó szervező: „Ennek a rendezvénynek az a lényege, hogy köszöntsük a tavaszt, a hideg tél után mindig jöjjön egy jobb idő és az összetartozásra és a barátságra szeretnénk felhívni a figyelmet és természetesen a Balatonnak a jótékony hatására.”

Schirilla György is megtisztelte a programot, aki barátja, Ferenczi Ottó meghívására jött el Keszthelyre. A nemzet rozmárja sok vízben úszott már, átúszta a fagyos Dunát, de a Balatonon is tört már jégtáblákat. Keszthely kedvelt fürdőhelye.

„A Balaton egy kicsit hűvös volt, de a sok rozmárral együtt úszni nagyon jó volt. Általában egyedül szoktam úszni, de így közösen, Ottóval és a többiekkel csodálatos volt. Úgy értékelem, hogy a tavasz a rozmárok által is megérkezett a városba és ez a hideg víz fel fog melegedni és akkor tömegek fognak ezen a szép strandon majd úszni, meg napozni” – nyilatkozta televíziónknak a nemzet rozmárja.

A csobbanást népes közönség kísérte figyelemmel. A fürdőzők merülésekkel és körtánccal ünnepelték a tavaszt.

„Gratulálok a fiúknak megmondom őszintén. Épp itt a volt osztálytársammal beszélgettünk, hogy mihelyt kinyit a fürdő, abban a pillanatban vesszük a bérletet és minden nap itt fogunk találkozni” – mondt a csobbanást megtekintő Szórádi Lajos.

A rendezvény ötlete 2 éve született meg, a pandémia miatt azonban csak most tudták megszervezni. Helyi vállalkozók, sport- és művészeti csoportok, valamint a város is a program mellé állt.

Vozár Péterné alpolgármester: „Keszthely ismét megmutatta, hogy a közösségeik, a jóravaló emberek, a segítőkész vállalkozók együtt tudnak működni egy jóravaló, érdekes turistacsalogató program kedvéért. Örömmel látom, hogy sokan itt vannak, fellépők, érdeklődők.”

A szakemberek szerint a jeges mártózás erősítheti az immunrendszert és testileg-lelkileg frissítő hatású. A fürdőzőknek az is célja volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8968-schirilla-gyorggyel-koszontottek-a-tavaszt-keszthelyen