Segítség a légimentőknek

2019. szeptember 16. (hétfő)

1 millió 257 ezer forint gyűlt össze a Magyarországi Légimentésért Alapítvány versenyén a hétvégén, melyre mintegy 400-an neveztek. A Fuss, hogy mások is túlélhessék! című program célja a sármelléki légimentő bázis támogatása. A szervezők azonban szeretnék felhívni a figyelmet az egészségmegőrzés fontosságára is. A rendezvényen az érdeklődők egy mentőhelikoptert is szemügyre vehettek.
Gyerekek és felnőttek együtt futottak szombaton a Magyarországi Légimentésért Alapítvány versenyén. A 3 kilométeres távon korhatár nélkül, bárki indulhatott. A program fő célkitűzése a sármelléki mentőbázis támogatása volt, ugyanakkor a szervezők fontosnak tartják felhívni a figyelmet a légimentők munkájára is. A két körös futamon a vízimentőknek sikerült győzedelmeskedni.

„Idén nyáron végeztem vízimentőként a tanfolyamon, és a kollégák ajánlották nekem ezt a versenyt. Igazság szerint saját szabadidőmben is szoktam futni, úgyhogy nagyon szeretek, főleg az ilyen rövidebb távokat, 3000 métert. Mivel tudtam, hogy jótékony cél érdekében van, ezért gondoltam, miért ne jöjjek el. Minden ilyen lehetőséget kihasználok.” – mondta a futam győztese, Toldi Áron.

A futamon többek között a mentők munkatársai is indultak. A tűzoltók is megmérették magukat, az egyik lánglovag teljes felszerelésben futotta le a távot. A rendezvényen a 3 kilométeres verseny mellett 7,5 és 12,5 kilométeres távokon is futhattak a jelentkezők. A versenyen számos civil résztvevő támogatta a légimentőket.

„Nagyon tisztelem és becsülöm az ő munkájukat. Bármelyik pillanatban szükségük lehet rájuk, és nagyon becsülöm őket. Azért szerettem volna támogatni őket, hogy minél jobban tudják fejleszteni a munkájukat, illetve az eszközeiket tudják fejleszteni, és hogyha bármikor probléma van velünk, akkor tudjanak jönni jobb eszközökkel. Úgyhogy ezért vettem részt ezen a versenyen.” – emelte ki egy versenyző, Lovas Viktória.

A légimentők különleges felszereléseit is szemügyre vehették az érdeklődők. Kitelepült egy esetkocsi, amelyet akkor használnak, ha a mentőhelikopter nem tud felszállni. A sármelléki légimentők szombaton áthelyezték a bázisukat Keszthelyre, így a mentőhelikopterrel is testközelből lehetett találkozni a rendezvényen. A program célja a légimentők támogatása mellett, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára.

„Azon kívül, hogy a légimentés, vagy felhívjuk a figyelmet arra, hogy hogyan tudnak segíteni esetleg és a fejlesztésekhez hozzájárulni akár adó 1%-val, vagy akár adójóváírás kapcsán, hanem az is, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy mennyire fontos a saját egészségünk, hogy tegyünk önmagunkért, hogy odafigyeljünk egymásra és másokra is. Kellő körültekintéssel vezessünk, hogy a fiatalok mennyire figyeljenek oda az éjszakai bulizásokra és bulikra.” – tájékoztatott Nagy Boglárka, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítója.

A Fuss, hogy mások is túlélhessék! című versenyen mintegy 400-an álltak rajthoz. A rendezvényre családok is ellátogattak, a gyerekek számára nagy élmény volt, hogy kipróbálhatták a mentő- és tűzoltóautókat, de beszállhattak a mentőhelikopterbe is.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6404-segitseg-a-legimentoknek?fbclid=IwAR3RupeMpVhAXcQHRrrwiuw_nk6upxk1ITAePgF55NSmNZLPVZd6FOWHDN0