Segítség egy tűzkárosultnak

2021. augusztus 27. (péntek)

A MOL Fehérvár FC labdarúgói által dedikált mezzel szeretne segíteni tűzkárosult barátjának egy keszthelyi férfi. Tar-Lukács Zsolt szándéka az, hogy árverésre bocsátja a dresszt, hogy pénzt gyűjtsön Polozgai Ernőnek. A sokak által ismert teniszedző abban a társasházban élt, ami júniusban gyulladt ki és vált lakhatatlanná. Televíziónk az árverés lebonyolításában segíti a jótékonysági akciót.

Június 1-én égett le a Deák Ferenc és a Georgikon utca sarkán álló 12 lakásos társasház. Az épületet pillanatok alatt emésztették fel a lángok, lakhatatlanná vált. Az anyagi kár több száz millió forint is lehet. A károsultaknak közadakozás és jótékonysági koncertek, rendezvények keretében is gyűjtöttek már. Ebben a házban lakott Polozgai Ernő is, akinek most barátja szeretne segíteni.

Az EB-n gólt szerző Fiola Attila mellett például Nikolics Nemanja és Loic Nego is aláírta ezt a MOL Fehérvár mezt. Tar-Lukács Zsolt ennek az árverésre bocsátásával szeretne pénzt gyűjteni Polozgai Ernő javára. A keszthelyi férfi Török András, sportberkekben járatos volt osztálytársán keresztül jutott hozzá a szereléshez. Tar-Lukács Zsolt azt mondja, a lángoló épületet látva határozta el, hogy segíteni fog barátjának:

„Mikor láttam, hogy mennyire ég és mekkora a kár, hívtam az Ernőt, hogy jöjjön, mert nagy a baj. Akkor szembesültem azzal, hogy családoknak, embereknek megy tönkre az élete, amit egész addig felépítettek. Úgy gondoltam, hogy az Ernőt szeretném ezzel támogatni. Pillanatok alatt fordult meg a fejemben, nem is gondolkodtam ezen, hogy mit, hogyan, merre. Kipattant, hogy Andrást megkeresem és segítséget kérek.”

A mez árverése vasárnap kezdődik a Keszthelyi Televízió facebook oldalán.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8355-segitseg-egy-tuzkarosultnak