Segítség a pályaválasztásban

2010. január 12. (kedd)

Zsúfolásig megtelt középiskolás diákokkal a Balaton Színház emeleti nagyterme a Vajda János Gimnázium által szervezett felsőoktatási fórumon és konferencián, melyen neves egyetemek és főiskolák mutatkoztak be a pályaválasztás előtt álló fiataloknak.

A rendezvény fővédnöki tisztjét a fenntartó megyei közgyűlés elnöke, Manninger Jenő, védnökségét Ruzsics Ferenc polgármester vállalta fel, akik a gimnázium igazgatójával közösen sajtótájékoztatót tartottak a megnyitó előtt. A megyei elnök hangsúlyozta, hogy fontos célnak tekinti a közgyűlés a már most is kiváló eredményeket felmutató gimnázium erősítését, és örömmel támogatták a rendezvényt. Ruzsics Ferenc polgármester emlékeztetett Keszthely iskolavárosi rangjára és elmondta, hogy bár a gimnázium megyei fenntartású intézmény, a város is jelentős összeggel támogatja: az idei évben több mint 24 millió forinttal járul hozzá a keszthelyi önkormányzat a népszerű és sikeres matematika-biológia tagozat működtetéséhez.
Szörényi Zoltán, a gimnázium igazgatója ismertette a rendezvény programját és bemutatta a meghívott vendégeket. Elmondta, hogy a hagyományteremtő céllal szervezett fórummal és konferenciával segíteni szeretnének a keszthelyi diákoknak, hogy megismerjék a lehetőségeiket, és körültekintően tudják meghozni életük egyik legfontosabb döntését.

A rendezvény első felében több rangos egyetem és főiskola képviselője adott rövid tájékoztatót a karok kínálatáról, majd a diákok feltehették kérdéseiket és bővebb információt szerezhettek az őket érdeklő intézmények standjánál. A délutánt konferencia zárta, melyen neves előadók osztották meg gondolataikat a felsőoktatás helyzetéről és jövőjéről az érdeklődőkkel.

Nézze meg galériánkat!