Segítsünk Natalianak!

2024. január 24. (szerda)
KesztHelyi identitás

Jótékonysági árveréssel egybekötött vacsoraestet szerveznek a keszthelyi Natalia Lvovna javára. Az orosz művésznőnél rákot diagnosztizáltak, de nem kaphat ingyenes kezelést. A város köz- és művészeti életében aktív hölgyért összefogtak barátai, akik gyors segítséggel akarják megmenteni Natalia életét.

Natalia Lvovna és Konstantin Kashin 2015 óta él Keszthelyen. Az orosz művészházaspár több kiállításon mutatkozott be, de aktív részesei voltak helyi rendezvényeknek, mint például a Street Fesztivál, vagy a Verkli Fesztivál. Most segítségre van szükségük. Nataliánál rákot diagnosztizáltak, de nem kapták meg az igényelt letelepedési engedélyt, ezért nem jogosult ingyenes orvosi ellátásra.

„Mindig nagy szeretettel próbáltak integrálódni a közösségbe, ami azt hiszem, hogy mára igazán sikerült nekik” – vélekedik Balogh-Kovács Beatrix. 

Éppen ezért fogott össze barátaival Balogh-Kovács Bea. Tóth-Kiss Hajnalkával és Szabó-Siklódi Liával jótékonysági árveréssel egybekötött vacsoraestet szerveznek.

Az akció egyik szervezője hozzátette: „Rengeteg féle termékük, képeslapjuk, képük, festményük van, amit most ez alkalommal a kis közösségben licitre bocsátunk, ezzel is gyűjtve nekik. Illetve február 10-én lesz majd egy olyan rendezvény, ahol a kultúrát és az egészséget karolta fel Szita Gábor a Halászcsárdából, azzal hogy a helyszínt biztosítja hozzá. ott is össze lehet jönni, zenét lehet hallgatni és ott is egy kis urnában lehet majd adakozni, ha pedig lesznek olyan felajánlók, akkor mindenféle licitálásra is lesz lehetőség festmények, nagyobb nevű iparművészek jóvoltából. Erre törekszünk most.”

A szervezők az estre várják a felajánlásokat, de azt is megköszönik, ha közvetlenül segítenek Nataliának. Ismernek olyan vállalkozót, aki ingyen adja szolgáltatását neki. Bíznak abban, hogy mielőbb segíteni tudnak barátjuknak.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek