Séta a hídért emberek között

2023. október 24. (kedd)
KesztHelyi identitás

Közös sétára invitálta idén is az érdeklődőket a KESOTE. A „Séta az egészségért” elnevezésű, érzékenyítő program célja, hogy mozgásra és közösségi eseményekre hívják a mozgássérülteket és épeket. Idén meglepetésvendége egy olimpikon sportoló is volt az eseménynek.

A borongós idő sem tántorította el az érdeklődőket a sétától. Minden korosztály képviseltette magát a Fő téren gyülekező csapatban. Találkozó a fogyatékkal élők és az egészségesek között, valamint az egészség megőrzése és kitartásra nevelés. Így lehet összefoglalni a séta célját egy mondatban. A szervezők szándéka, hogy a mozgássérültek és ép emberek közelebb kerüljenek egymáshoz.

A rendezvényre azért jöttem el, mert arról szól a rendezvény, hogy fogadjuk el a fogyatékossággal élőket, a mássággal élőket, egy picit jobban. A mozgás pedig mindig fontos. Sokan ülünk 8 órában irodában, és mindenképpen szorgalmazni kell, hogy minél több mozgás legyen az életünkben, mert rengeteg egészségügyi probléma alakul ki az ülésből, a kevés mozgásból, és ebből az ingerszegény környezetből.” állapította meg Hegedűs Enikő.

A program évről évre egyre több embert talál meg. Családok, sőt iskolák is szoktak együtt jönni, megmutatni, hogy milyen fontos is ez a célkitűzés. Idén Keszthely egyik csillagát is sikerült megnyerni erre az eseményre.

„A Veronikáékat megkértem, hogy hogyha nincs programjuk, eljönnének-e. És egyből igent mondtak. És hála Istennek, itt vannak velünk. Fontosnak tartom, hogy mindig legyen valaki, aki kiemelt személyiség. Ő, a példamutatásával, a közénk állással – egy egészséges, fiatal sportember, eljön velünk, akik fogyatékossággal élnek – az mindenki számára meghatározó, és csak köszönet jár érte.” nyilatkozta Nemes Klára, a KESOTE szakosztályvezetője.

Major Veronika célkeresztjében a párizsi olimpia áll. A versenyek és edzőtáborok miatt kevés szabadideje van. A KESOTE felkérésének azonban örömmel tett eleget.

„Ha jól tudom, évek óta tart már ez a „Séta az egészségért” program. Sajnos eddig még nem tudtam részt venni, hiszen a sűrű programjaimnak köszönhetően kevés hétvégém szabad. Szerencsére most pont úgy alakult, hogy ez a szombat, ez pont szabad lett. Holnap már nem lennék szabad, mert országos bajnokságon indulok, de úgy gondoltam, hogy Keszthely városért ennyit igazán megtehetek.” 

A séta útvonala a Vadászati Múzeumig vezetett, ahova a résztvevők térítésmentesen be is mehettek. A programot jövőre is megrendezik.

Pelikán Péter – Keszthely TV

Képek