Sikerek az Asbóthban

2014. május 16. (péntek)

A diákok, a tanárok és az intézmény hozzáállásának köszönhetően folyamatos sikereket könyvelhetnek el a Keszthelyi Asbóth Sándor Szakképző Iskolában. A Szakma Kiváló Tanulója versenyen három első helyezés, egy negyedik, illetve egy hatodik hellyel országos szinten is a legjobb intézménynek bizonyult az Asbóth. A 21 szakmát oktató iskolából a munkaerőpiacon is jó eséllyel helyezkedhetnek el a diákok.

Németh Renáta, a Keszthelyi Asbóth-iskola tanulója lány létére választotta a járműfényező szakmát, melyet nagy sikerrel sajátított eddig el, hiszen a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen országos első helyezést ért el, maga mögé utasítva a férfiakat. A kiváló versenyeredményének köszönhetően gyakorlati helyén állást is ajánlottak neki és szakvizsgát sem kell tennie.

Renáta leendő munkáltatója, Pető István a Registrant Kolorit Kft. ügyvezetője nagyon örül a lány sikerének, és hogy egy jól képzett szakember a gyakorlata után állásban folytatja náluk a munkát. A győri székhelyű cég keszthelyi műhelyében már több Asbóthos diák fordult meg.

A Keszthelyi Asbóth Sándor Szakképző Iskola és Kollégium tanulói közül is sokaknak megvan a lehetősége, hogy a Szakma Kiváló Tanulói legyenek és könnyedén helyezkedjenek el a munkaerőpiacon a választott szakmájukban.

Az iskola gyakorlati igazgatóhelyettese, Barkó László elmondása szerint több mint 300 partner-vállalkozás közül választhatnak gyakorlati helyet a diákjaik, akik nagyon jó eséllyel kaphatnak munkát ezeknél a cégeknél.
„Nyomkövetést alkalmazunk a diákoknál, és 68-70 %-os arányban vannak azok, akiket tovább foglalkoztatnak a gyakorlati helyükön.” – mondja a gyakorlati oktatásért felelős igazgatóhelyettes.

A Keszthelyi Asbóthban mintegy 1000 diák tanul, akik közül több mint 800-an vesznek részt a 21 tanított szakmához tartozó valamilyen gyakorlati oktatásban.
Az iskola igazgatója nagyon büszke a tanulókra. A Szakma Kiváló Tanulója versenyen három első helyezést, egy negyedik, illetve egy hatodik helyet hoztak el az Asbóthosok, akik így messze a legeredményesebbek voltak az országban. Csótár András szerint a siker kulcsa összetett, múlik a tanáron, a diákon és az intézményen is.

Az Asbóth Sándor Szakképző Iskolában a felvételi eljárásnak még nem értek a végére, de a jelenlegi biztató számok tükrében tervezik, hogy 9 nappali és 1 esti osztályt is indítanak szeptembertől.

Az Asbóthos diákok sikerei a Szakmai Kiváló Tanulója versenyen:
Szerkezetlakatos – 1. hely: Huber Ádám
Járműfényező – 1. hely: Németh Renáta
Karosszéria-lakatos – 1. hely: Horváth Tamás
Erősáramú elektrotechnikus – 4. hely: Lőrincz Tamás
Karosszéria-lakatos – 6 hely: Hompók Tamás, valamint különdíj a legjobb szóbeli teljesítményért

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)