Sikeres éve volt a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klubnak

2024. február 19. (hétfő)

Tisztújító közgyűlésen összegezte az elmúlt évet a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub elnöksége. Keszthely legnagyobb nyugdíjas közössége az idei esztendőt is aktívan kívánja tölteni. A szabadidős, kulturális tevékenység mellett az egyesület fontos célja a katonai hagyományok ápolása is.

A Bethlen Gábor Nyugdíjas Klubn a hagyományos nőnapi ünnepséget tavaly március közepén, külső helyszínen rendezta meg. Az energiatakarékossági intézkedések miatt télen nem találkozhattak székhelyükön, a HEMO-ban. Tavasztól már semmi nem hátráltatta őket. Játékos haditornájukon négy társegyesülettel együtt kapcsolódtak ki. A szervezőkkel és segítőkkel együtt meghaladta a létszám a hatvan főt. Ezenkívül több programjuk, kirándulásuk is volt.

A közgyűlésen az elmúlt évről számolt be Szirmai János klubelnök. A nyugállományú alezredes szerint kirándulásokkal, programokkal teli sikeres évük volt. Jelenleg 102 tagjuk van, ezzel ők Keszthely legnagyobb nyugdíjas klubja.

„Még mindig szívesen jönnének hozzánk, csak sajnos lassan már a korlátunk felső határát fogjuk elérni, mert nem tudjuk leültetni az embereket egy-egy rendezvényen. A város életében aktívan részt vesz a nyugdíjas klubunk, gondolok itt a tánccsoportunkra, aki a város különböző rendezvényein szerepel, öregbíti a klub hírnevét. Reméljük, hogy előbb-utóbb a tavaly megalakult énekkarunk is szerepelni fog a városban” – nyilatkozta Szirmai János klubelnök.

A tisztújító közgyűlésen ismét elnöknek választották Szirmai Jánost. Az elnökségben ketten – korukra való tekintettel – nem újráztak, helyükre Bemné Csepán Annát és Nagy Dénest szavazták meg a jelenlévők. A tagság nagyon aktív. Örömmel jönnek a klub programjaira.

Törekiné Nagy Anna, a tanccsoport vezetője: „Fontos az embereknek, nagyon szeretnek ide járni a tánccsoportba, nem csak a klubba. Ez nem csak egy torna, hanem agytorna is és agymosás is, mert a táncórák az ember elfelejt mindent, főleg azt, hogy fáj a lába, vagy valamije. Akkor semmi sem fáj, amikor táncpróba van, főleg nem amikor fellépés van, akkor egyáltalán nem.” 

A Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub nagy tervekkel vág neki az esztendőnek. Március elején Pápára kirándulnak, nyáron pedig a Paksi Atomerő és Kalocsa lesz az úti cél. Idén is lesz haditorna, bográcsparti, nőnap és férfinap.  Az idei év legjelentősebb eseménye októberben lesz, a klub 55. évfordulójának megünneplése.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek