Sikeres évet zárt a keszthelyi rendőrség

2023. január 4. (szerda)

Számos eredményt ért el a Keszthelyi Rendőrkapitányság 2022-ben. Több területen javultak a számok, ezt 2023-ban is szeretnék tartani és tovább javítani. Pozitív volt a közös munka a polgárőrökkel is, akikkel több közös akciót hajtottak végre. Ez az együttműködés is folytatódik ez évben.

A keszthelyi körzetben 2022-ben nem történt vagyon elleni erőszakos bűncselekmény, mint rablás, zsarolás vagy kifosztás. Nem nőtt a közterületi bűncselekmények száma sem. A nyári turisztikai szezon tavaly is kiemelt időszak volt a rendőrség életében. Fokozottabb rendőri jelenlétet igényeltek a különböző fesztiválok, rendezvények. Ennek is köszönhető, hogy az egyik legsikeresebb nyarat zárták a helyi egyenruhások, az utazó bűnözés megszűnt a térségben. Csekély számú strandi, kerékpár vagy alkalmi lopás miatt fordultak a rendőrökhöz a lakosok és a turisták. A felderítési képesség is javult. 100-ból 76 bűncselekmény elkövetőjét találták meg, ez az arány országosan is kiemelt eredmény

„A bűnügyi terület mellett nagy feladatot jelentett a rendészeti munkavégzésnek az eredményes végrehajtása. Gyakorlatilag a területi lefedettségtől a különböző akcióknak a végrehajtásán át határvédelmi feladatok ellátása, a rendezvények biztosítása, ez az év egészében feladatot jelentett a mi életünkben. Nemzetközi sportverseny biztosítása a turisztikai szezon generálta közel 300 rendezvény közel három hónap alatt történő biztosítása. Ezek mind-mind nagy feladatok voltak.” – ismertette dr. Andor László kapitányságvezető.

A rendőrség illetékességi területéhez 50 település tartozik. A területi lefedettséghez nagy segítséget kaptak a polgárőröktől. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság többször végzett közös akciót. Többek között gépjármű felderítés vagy rendezvénybiztosítás is a feladataik közé tartozott.

„Szeptemberben ott álltunk a gyalogátkelőnél, minden egyes polgárőr egyesületnek a tagjai kint voltak. Vigyáztunk gyermekeink biztonságára természetesen a rendőrséggel közösen. Nemzeti ünnepeken kint voltunk. Az őszi időszakban, ami kicsit komolyabb volt, azok a karácsony előtti adventi időszakok, a gyertyagyújtások, a kirakodóvásárok. Hétvégeken sűrűbben ellenőriztünk, jártuk körbe a bevásárlóközpontokat megpróbálni megakadályozni az esetleges autófeltöréseket vagy zsebtolvajlásokat.” – mondta el Urbán Zoltán a Zala Megyei Polgárőr Szövetség Keszthelyi Régiójának járási koordinátora.

A közlekedésbiztonságon kell tovább javítania a rendőrségnek. Tavaly több sérüléses baleset következett be az előző évekhez képest. Nehéz feladat elé állították őket az internetes csalások, ezekkel kapcsolatban is többször értesítették őket. A rendőrség továbbra is kéri, ha bárki olyan problémát észlel, ami az ő hatáskörükbe tartozik, hívja a 112-es segélyhívót.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9926-sikeres-evet-zart-a-keszthelyi-rendorseg

Képek