Sikeres évet zárt a nyugdíjas klub

2018. február 27. (kedd)

Több tag, több program
Erkölcsileg és anyagilag is sikeres volt a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub tavalyi éve – derült ki a szervezet pénteki közgyűlésén. A klub beszámolójában elhangzott, hogy a különböző programokon növekedett a taglétszám vehetett részt. Az önkormányzat célja, hogy minden olyan civil szervezetet támogasson, mely hozzájárul a város életének színesítéséhez.
Az egykori legénységi étkezde a keszthelyi laktanya területén. Ezek a felvétlek tavaly májusban készültek. A 7. légvédelmi rakétaezred megszűnésének 20. évfordulója alkalmából látogattak el ide az egykor itt szolgálatot teljesítők. Az alakulat emlékét őrző Bethlen Gábor Nyugdíjas Klubnak 2017-ben ez a bajtársi találkozó volt a kiemelt rendezvénye.

Szirmai János, a klub elnöke: „118-an jöttünk össze erre az az ünnepségre, meglátogattuk a laktanya területét és sajnos volt, aki elkönnyezte magát, mert nem találta meg a munkahelyét, hogy hol dolgozott, hol volt az irodája, mert a természet, az erdő visszavette.”

A beszámoló közgyűlésén elhangzott, hogy a klub mozgalmas és sikeres évet tudhat maga mögött, erkölcsileg és anyagilag is. Szirmai János elnök kifejtette, hogy a város számos rendezvényén képviselték magukat egyenruhában, ezzel is ápolva a katonai hagyományokat. E mellett több bált, és belső programot, kirándulásokat is szerveztek, amit már növekedett taglétszám élvezhetett.

„Szaporodott, növekedett a klub létszáma. Sajnos négy klubtagunk elhunyt, de helyette több mint tízen léptek be a klubba, tehát jelenleg 111 a klubunk létszáma” -tette hozzá Szirmai János.

A közgyűlésen több vendég is jelen volt, a rendvédelmi és katonai szervek mellett a város részéről is. Az önkormányzat több módon is támogatja a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klubot. A HEMO épületét 2011-ben adta át a Honvédelmi Minisztérium térítésmentesen az önkormányzatnak, annak fejében, hogy biztosítja a helyet a nyugdíjas klub működésére. E mellett a város anyagilag is segíti a működésüket.

„Minden olyan működő egyesületet, minden olyan civil szervezetet kell, hogy támogassunk, melyek hozzájárulnak a város életéhez, annak színesítéséhez, az aktivitásának a növeléséhez. Nagyon jó példa erre ez a nyugdíjasklub, hiszen több mint 100 tagot számlál és ahogy hallhattuk itt a közgyűlésen; a 2017-es beszámolóban is, illetve a 2018-as évi tervezett programjaik során is gyakorlatilag minden hónapra legalább egy-egy olyan programot terveznek, terveztek, amelyen ez a több mint 100 ember aktívan részt vesz” – mondta el televíziónknak Nagy Bálint, alpolgármester.

A Bethlen Gábor Nyugdíjas Klubnak továbbra is kiemelt célja a katonai hagyományok, és 7. légvédelmi rakétaezred emlékének őrzése.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8573/tobb-tag–tobb-program/