Sikeres évet zártak a Kiscápák

2017. december 29. (péntek)

17 aranyjelvényes úszó, kilenc Országos Bajnokságon szerzett érem, egy Dubai-i és egy Sydney-i nemzetközi verseny. Ez a mérlege a Keszthelyi Kiscápák Sport Egyesület idei évének. A versenyzők és szüleik karácsony előtt tartották az egyesület évzáró rendezvényét, amelynek vendége volt Jakabos Zsuzsanna, többszörös olimpikon úszó, és Petrov Iván, a Magyar Úszószövetség Utánpótlás szövetségi kapitánya.
Dubaiban versenyeztek a Kiscápák idén februárban Az egyesület három úszója 13 arany, 3 ezüst és egy bronzéremmel tért haza az Egyesült Arab Emírségekből. A csapat tagjai nem csak számos éremmel, hanem sok-sok élménnyel és tapasztalattal is gazdagodtak. Novemberben Sydneybe utazhattak a korosztályos országos bajnokság aranyérmesei, ahol 84 egyesület közül a második helyen végeztek a sportolók 21 éremmel. A Kiscápák évről évre egyre jobb eredményekkel öregbítik Keszthely hírnevét.

„Az a büszkeségünk, hogy évről évre jobb eredményeket tudunk felmutatni. Azt hittük a 2016-os évről, hogy már nem lehet ennél jobb, de mégis tudtuk überelni, hiszen 17 aranyjelvényes úszója van az egyesületnek, és további kilenc úszója, aki ezüst és bronz jelvénnyel rendelkezik. Illetve az országos bajnokságon nem csak egy arany, egy ezüst és egy bronz érmet tudtunk szerezni, hanem még tudtuk fokozni a 2016-osat.” – tájékoztatott a Keszthelyi Kiscápák SE elnöke, Szántó Kata.

A keszthelyi Kiscápák Sport Egyesület 2012-ben igazolta le első versenyzőit, azóta pedig fokozatosan nő mind az eredményes versenyzők, mind pedig a kupák és az érmek száma. 2017-re a Kiscápák úszói négy korosztályos országos csúccsal, három magyar bajnoki címmel és a Magyar Olimpiai Bizottság Hónap Műhelye Közönségdíjával büszkélkedhetnek. Emellett háromszoros Kerka Kupa győztesek és háromszoros Somogy-Zala megyei Régió bajnok úszóegyesület lettek.

„Csala Tamás és Szántó Kata abszolút erőn felül ezt a pici csapatot határtalan lelkesedéssel viszi, és hogyha bármit kellene mondanom velük kapcsolatban, akkor az lenne, hogy becsüljék őket meg és vigyázzanak rájuk nagyon, mert a jó edző az Magyarországon hiánycikk, és bárhol el tud helyezkedni. Én azt kívánom Keszthely városának, hogy minél hosszabb ideig tudják őket itt tartani.” – emelte ki Petrov Iván, a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya.

Az egyesület évzáró rendezvényén felsorolták a számos, idén elért eredményt. A legeredményesebb úszókat kupával és ajándékkal is jutalmazták. Ezeket az Európa bajnok és többszörös olimpikon úszónő, Jakabos Zsuzsanna adta át a gyerekeknek. Az egyesület legkiválóbb úszója Nett Vivien lett.

Regman Karola – Keszthelyi TV