Sikeres volt az Aktív Strand első napja

2021. augusztus 10. (kedd)

Sikeres volt az Aktív Strand programsorozat első szombatja. A Városi Strandon már a délelőtti beszélgetésre is érkeztek vendégek, a délutáni programok azonban még több látogatót vonzottak. Sokan próbálták ki a vízi zumbát, nagy sikernek örvendett a nyári hógolyózás, de a kajakozásra is akadtak vállalkozók. A napot adrenalin kihívás zárta a vízi akadálypályán.

Világbajnoki beszélgetéssel kezdődött az Aktív Strand programsorozat Keszthelyen. Paksy Tímea többszörös Európa-és világbajnok kajakozó a kezdetekről, a sport szeretetéről és az általa elérhető lehetőségekről, tapasztalatokról beszélt. A Strandkönyvtár mellett még három szombaton át lesznek ilyen programok, 14-én Major Veronika olimpikon lesz a vendég.

A programok között szerepelt a jóga is, a gyakorlatokat nehezített pályán kellett végrehajtaniuk a vállalkozóknak. A nemrég elkészült, vízre épített 400 m2-es napozóstég ugyanis instabil, így ez nehezítette a kivitelezést. A strand hátsó részén teqball bajnokságot rendeztek a szervezők. A biztos úszástudással rendelkezők a kajakozást és a kenuzást is kipróbálhatták, ebben Paksy Tímea volt a segítségükre.

„Nagyon jó élmény volt. Azért választottuk, mert még nem kenuztam, nem kajakozzam és ki szerettem volna mindenképpen próbálni és a gyerekeket elhozni, és egy élményt adni nekik.” – mondta egy résztvevő, Papp Anikó.

A délután folyamán ügyességi versenyre is sor került. A nyári hógolyózás leginkább a gyerekeket vonzotta. A különleges elfoglaltság nem csak szórakoztatással kecsegtetett, a legügyesebbek hófagyival lettek gazdagabbak.

A napot minden esetben adrenalin kihívás zárja. Az első szombaton a vízi akadálypályán bizonyíthatták tudásukat és ügyességüket gyerekek és felnőttek egyaránt.

„Azt kellett csinálni, hogy volt egy olyan nehéz pálya, amit nem szoktam mindig megcsinálni. Néha le szoktam esni és tudtam, hogy nem szabad csalni, ezért leugrottam. Tudtam, hogy megy az időm, de azért végigjutottam a pályán.” – tette hozzá egy másik résztvevő, Mészáros Anna Lili.

Az akadálypálya hatalmas népszerűségnek örvendett, a fiatalok mindent megtettek azért, hogy egymás rekordját megdöntsék. Az Aktív Strand programot a VÜZ Kft. első ízben szervezte meg a Városi Strandon. A program megalkotói és koordinátorai úgy látják, hogy már az első szombat is nagyon sikeres volt.

„Úgy láttam, hogy délután, mikor egy kicsit felmelegedett az idő, nagyon sokan vettek részt a programokon. Nagyon sok volt a nézőközönség is, kísérték a gyerekeket a horgászversenyre. Ami nagyon sikeres volt, én úgy gondolom, az a vízi zumba, nagyon jó hangulatban zajlott le. Természetesen az aktivitásnak a csúcspontja az adrenalin kihívás, ami az utolsó program volt.” – tájékoztatott Vinczéné Polgár Andrea, a VÜZ Kft. strandvezető-helyettese.

Az Aktív Strand programsorozatba még három szombaton lehet bekapcsolódni a Városi Strandon. Lesz streetball, célbadobó és homokvárépítő verseny, strandfoci, SUP és ping-pong bajnokság, de a vízi akadálypályán is lehet majd újra bizonyítani. A résztvevők élménykuponokat is kapnak, ezeket a partner szolgáltatóknál lehet beváltani.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8298-sikeres-volt-az-aktiv-strand-elso-napja