Sikerült! Major Veronika olimpiai kvótát szerzett

2024. április 17. (szerda)
KesztHelyi identitás

Tokió után Párizsban is képviselheti hazánkat és Keszthelyt a kiváló sportlövő.

A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub kiválósága a Rio de Janeiróban zajló olimpiai kvalifikációs verseny  szerdai döntőjében a harmadik helyen zárt. Vasárnap éppen csak lecsúszott a kvótáról légpisztolyban, ennek ellenére is remekelni tudott hétfőn és kedden a 25 méteres szám alapversenyeiben. Veronika a kvalifikációs időszak kezdete óta üldözte a kvótát, ám hiába lőtt az elmúlt években nagyon kiegyensúlyozottan és jutott be számos világversenyen a döntőbe lég- és sportpisztolyban is, a finálékban rendre lecsúszott a kvalifikációról.

A siker után online hívással értük el Veronikát, aki azt mondta, a kvóta csak egy állomás, célja, hogy minél jobban szerepeljen nyáron a párizsi olimpián.

„Nagyon-nagyon sok versenyen részt vettem az elmúlt időben és nagyon sok versenyen kellett nagyon jól szerepelnem ahhoz, hogy itt lehessek, ahol vagyok. Ha nem lett volna sikeres a versenyen való kvótaszerzésem, akkor a ranglistáról még mindig sikerült volna megszerezni, ez köszönhető az eddigi évek jó szereplésének. De a cél az lett volna, hogy mindenképpen versenyen szerezzem meg, ezzel hogy érmet is nyertem hozzá, így egy kézzel fogható bizonyítéka is lett annak, hogy most megszereztem a kvótát” – nyilatkozta Veronika.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek