Sok sikert az olimpián Vera!

2021. július 12. (hétfő)

Egy hét múlva utazik az olimpiára Major Veronika. A BEFAG Keszthelyi Lövész Klub bajnokának a Balaton-parton kívántak szerencsét a város képviselői és a sportbarátok. A 24 éves Európa-bajnok lég- és sportpisztollyal is célra tarthat Japánban. A legújabb döntés szerint nézők nélkül rendezik az olimpiát, ahol július 25-én fog először lőni Major Veronika.

Csik Ferenc olimpiai bajnok szobránál búcsúztatták az ötkarikás játékokra induló Major Veronikát. A BEFAG Keszthelyi Lövész Klub sportolói, edzői, a sportlövő szövetség, a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör tagjai, Veronika édesanyja és párja is jelen volt a Balaton-parton. Nagy Bálint elmondta, a keszthelyi sportlövő már most sokkal öregbítette a város és a térség hírnevét. A polgármester szerint Verának elsődlegesen mentálisan kell jó állapotban lenni a nézők nélkül zajló olimpián.

„Mivel egy ennyire speciális helyzet lesz – nem elég hogy olimpia, ráadásul egy ilyen speciális körülmények között megszervezett olimpia – ezért én mindenekelőtt az kívántam, hogy mentálisan is legyen rendben és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa, mi nagyon büszkék vagyunk rá, visszavárjuk és szurkolni fogunk neki Keszthelyről az egészen biztos” – mondta Nagy Bálint polgármester.

Több keszthelyi olimpikon búcsúztatásán és fogadásán is jelen volt már dr. Iglódi Endre. A Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör alelnöke elmondta, mégis most van a legnagyobb izgalomban, hiszen Vera igazi zalaiként, igazi keszthelyiként vesz részt az olimpián.

„Olyan ízig-vérig zalai érem, aranyérem még nem született olimpián olyan sportolótól, aki itt is született. Csik Ferencet magunkénak valljuk, zalaiak, hiszen itt nőtt fel, itt nevelkedett Keszthelyen, de Vera ízig-vérig zalai lány. Ő Keszthely szülötte, keszthelyi sportegyesületbe versenyez és valljuk be őszintén, esélyes az olimpián is, még a legfényesebb éremre is” – fogalmazott a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör alelnöke.

Iglódi Endre ajándékot vehetett át a Magyar Sportlövő Szövetség titkárától és Keczeli Zoltán edzőtől. Az európai szövetség zászlaját kapta. Ez lobogott a gyenesdiási EB-n, amikor Major Veronika megnyerte a kontinensviadalt. Keszthely bajnokában vegyes érzések kavarognak, nagyon várja az olimpiát. Júniusban Esszéken lég- és sportpisztoly versenyszámban is döntős volt, ami nagyon jó felkészülési lehetőség volt Tokió előtt. Veronika szerint nehéz lélekben felkészülni az olimpiára.

„Számláltam a napokat és számláltam az edzőtáborokat és a versenyeket, hogy már csak ennyi, már csak annyi van az olimpiáig. Nagyon sokat számít a család. Nekem nagyon szerencsém van, hiszen a családom és a párom is nagyon megértő, türelmes és toleráns velem és amiben csak tudnak, támogatnak” – mondte Major Veronika.

Veronika egy hét múlva utazik Tokióba, július 25-én lő először. Női légpisztoly 60 lövés és női sportpisztoly 60 lövés számban küzd meg az aranyért az ötkarikás játékokon.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8208-sok-sikert-az-olimpian-vera