Sokan vágytak egy balatoni kikapcsolódásra

2020. július 7. (kedd)

A szigorításokat feloldották,mindenki vágyik a szabadba. A nyári szabadságolások sok helyen eltérnek a tervezettől, de a kikapcsolódásról, egy tartalmas kirándulásról nem szívesen mondanak le az emberek. Keszthelye, a szombat esti Balaton parti látván is megmutatta, hogy kell az újdonság, a szórakozás és egy jó baráti beszélgetés varázsa a feltöltődéshez.

Nyár esti koncert a Zenepavilon színpadán. Már harmadik hete élvezheti a közönség a komoly és könnyűzenei előadók koncertjeit. Láthatóan sokan mélyültek el a zenehallgatásba. Szombaton este strandolás vagy a család körüli teendők után a szabadba vágytak az emberek. A part új szolgáltatása, a különleges élményt adó óriáskerék is népszerű volt. Kígyózó sorok álltak a pénztárnál. Aki pedig a leszállt a nyári újdonságról nem mindennapi élményt kapott.

„Nagyon érdekes volt, amikor fönt megálltunk és nagyon durva volt,konkrét az egész Balatont beláttuk fentről. „- mondta Blaskovics Léna.

Többen fotózták az óriáskereket és barátkoztak a gondolattal, hogy felüljenek. A sokaság nem volt meglepő a parton. Egy átlagos nyári estén is megtelik a sétány,a part. Ebben az évben a szokatlan tavasz, a korlátozások és a betegségtől való félelmek után alig várták az emberek, hogy kikapcsolódjanak. A megszokott módon tölthessék szabadidejüket.

„23 éve idejárunk Keszthelyre és minden alkalommal, jó élménnyel távozunk, úgy-hogy …a mai nap csak most jöttünk ki,éppen megvacsoráztunk, az is nagyon jó volt. Az óriáskereket figyeltük, hogy milyen módon lehet felülni rá. De aztán ma este már nem,de én szeretnék majd felülni rá .”- mondta a budapesti Tusák józsefné.

Hömpölygött a tömeg a szép nyári estén . Megszokott látványt nyújtott Nem csak szabadságukat Keszthelyen töltő családok sétálgattak. Sokan egynapos kirándulásra érkeztek a városba. Örültek annak,hogy újraéled az ország, a turizmus.

„Hahótról érkeztünk,Hahót-Fakosdpusztáról családommal. Vőm,lányom, fiam és feleségemmel. Megmondom őszintén nagyon örülök neki,már többször is terveztük ezt, hogy lejövünk ide a Balatonra,de így,hogy szabadabb, főleg a maszk viselése, látni az embereken,hogy szabadon mozognak. Ez nagyon csodálatos dolog. Meg élet van.” – mondtza el Szakács István.

A vendéglátóhelyek is megteltek. A vállalkozók, a dolgozók régen tapasztaltak ekkora forgalmat.

„Fél éve vendéglátózom,egy hónapja vagyok itt lent,Keszthelyen a Balaton-parton. A hétvégék azok nagyon húzósak, a hétköznapok még gyengébbek.”Érezhető,hogy az emberek szeretnének minél többet a szabadban lenni?”-Igen de még az is érezhető, hogy félnek valamelyest.”-mondta Nagybozsoki Nimród, aki Sátoraljaújhelyről érkezett munkavállalóként Keszthelyre.

A helyi lakosok is szívesen töltötték a szombat estét a parton. „Lejöttünk a családdal fagylaltozni,körülnézni. Megnézzük az óriáskereket,föl is ülünk rá reméljük .”-nyilatkozott Szommer Viktória.

A vállalkozók többségének a nyári forgalommal kapcsolatban megegyezett a véleménye.

Búzás Balázs a következőket mondta.”Nagyon jók a hétvégék,a hétköznapok kicsit gyengébbek a tavalyi,tavaly előttinél de hétvégén ott szinte mindent bepótolunk. Annyira vágynak az emberek a szabadságra meg a friss levegőre”.

Fontos,hogy az emberek a napi munkából kiszakadjanak, feltöltődjenek és egy minőségi pihenés után térjenek vissza a rutinos hétköznapokba. Látszott is július első hét végéjén Keszthelyen, hogy nagyon sokan éltek az elmúlt hónapok korlátozásai után, a szabadsággal.

Fontos,hogy az emberek a napi munkából kiszakadjanak, feltöltődjenek és egy minőségi pihenés után térjenek vissza a rutinos hétköznapokba. Látszott is július első hét végéjén Keszthelyen, hogy nagyon sokan éltek az elmúlt hónapok korlátozásai után, a szabadsággal.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7215-sokan-vagytak-egy-balatoni-kikapcsolodasra