Sör és virsli járt a vitorlás majálison

2024. május 1. (szerda)

Jó szezonra számítanak idén a vitorlázók. A Keszthelyi József Attila Vitorlás Sportegyesület minden évben május elsején egy versennyel kezdte meg az idényt, most szakítottak a hagyománnyal. Az ünnephez méltó módon sörrel és virslivel várták egy hangulatos találkozóra a tagokat és családtagjaikat.

Folyamatosan készítik fel a hajókat a szezonra a tulajdonosok. Rengeteg tennivalójuk van a tél után. A csiszolás, takarítás mellett mindent alaposan át kell nézniük, mielőtt vízre szállnának. A JAVSE kikötőjében is folyamatosan daruzzák a felkészített hajókat, mintegy 20 már a vízen van. A tulajdonosok nagyon készülnek erre a szezonra. A vízállás tökéletes, jelenleg 120 centis a Balaton.

„Továbbra is az a véleményem, hogy a vitorlásszezon az vitorlázással fog eltelni. És ha a reményeim nem csalnak, akkor sok időt tudom majd az idén is vízen lenni. Azt szokták mondani, hogy időnként, amikor nagyon fúj a szél, akkor két hajó biztos kint van a vízen, az enyém, meg a rendőrmotoros. Én nagyon szeretem, amikor fúj a szél , nagyon szeretek vitorlázni. Ugye régebben sokkal többet voltam versenyeken, bár ezt mostanában egy kicsit elengedtem. De az idén úgy néz ki, idén a bajnokság az összejön. Az a terv, hogy minél többet vízen.” – mondta el Rajnai István.

Az elhúzódó felkészítési időszak miatt a hagyományokkal ellentétben nem versennyel kezdték meg a szezont. Ebben az évben málnaszörppel, sörrel és virslivel várták a tagokat a JAVSE majálisára. A kötetlen beszélgetésre folyamatosan érkeztek. Az egyesületnek jelenleg 72 aktív tagja van. Tavaly több sikert értek el versenyeken.

„A vitorlásklub a 137 klub közül 37-ek voltunk a tavalyi évben. Pontszerző versenyzőink vannak Kékszalagon a Yardstick I-ben mi lettünk az elsők, a vitorlásklubnak a versenyzői a Szatmári család. És a 8 méteres hajóosztályban és több hajóosztályban elég jó eredményeket értünk el. Várjuk az idei szezont is nagy erővel.” – osztotta meg Vancsura Miklós egyesületi elnök.

Az egyesület évadnyitó versenye május 11-én lesz, de a pünkösdi kupára és a többi klub rendezvényeire is már nagyon készülnek. Nevelőegyesületként fontosnak tartják ebben az évben is, hogy támogassák a fiatalokat, akik el szeretnék sajátítani ennek a vízi sportnak a fortélyait.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek