Soron kívüli testületi ülés

2010. augusztus 2. (hétfő)

Az augusztus 20-ai tűzijátékra elkülönített összeg egy részét jótékonysági célra, az árvízkárosultak megsegítésére fordítja a város – erről is döntött múlt heti soron kívüli ülésén a keszthelyi képviselő-testület.

A májusban elhunyt Dr. Hajduk Árpádné megüresedett képviselői helyére a 2006-os MSZP-SZDSZ kompenzációs listáról Maczucza Éva került be a keszthelyi képviselő- testületbe. Maczucza Éva az Oktatási és Kulturális Bizottság, valamint az Egészségügyi és Szociális Bizottság képviselő tagja lesz – ez utóbbi bizottság nem képviselő tagjává Brunner Tibornét választották meg.

A beiktatás és fogadalomtétel után a képviselő-testület határozott a Pannon Európai Területi Együttműködési Csoportosulásban és az ahhoz kapcsolódó pályázaton való részvételről. A testület döntése értelmében a Tourinform iroda új helyre, a Kossuth L. u. 30. szám alá költözik.

Keszthely Város Önkormányzata az augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték költségeinek felét, 250.000 forintot felajánlja a hernádnémeti árvízkárosultak megsegítésére, kiegészítve az augusztus 18-ai keszthelyi segélykoncert bevételével.

A napirendi pontok szerepelt a volt tüdőgondozó épületének hasznosítása, valamint a volt Angolna-telep hasznosítása tárgyában kötött megállapodások módosítása. Végezetül zárt ülés keretében egyedi lakásügyekről döntöttek és megválasztották a Helyi Választási Bizottság, valamint a szavazatszámláló bizottságok tagjait és póttagjait.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)