Sport, játék és szórakozás a cserkészek táborában

2022. július 11. (hétfő)

Táboroztak a cserkészek. A Magyarok Nagyasszonya Plébánia volt a főhadiszállás, de a foglalkozások mellett kirándultak is a környéken. A tábort egy pályázatból finanszírozták, amelynek több állomása is lesz még a jövőben. A programon több korosztály együtt vett részt.

Játékra is jutott idő a táborban. A vezetők igyekeztek olyan szabadidős tevékenységeket szervezni, amelyek a sportra és az egészséges életmódra is ráirányítják a figyelmet. A gyerekek tollasoztak, fociztak a plébánia udvarán.

„Én nagyon jól érzem magam. A táborban azért vagyok, mert alapból is cserkész vagyok, és most el tudtunk jönni, mert most megszervezték.” – mondta egy táborozó, Simon Ferenc.

Az elmúlt héten 50 gyerek vett részt a cserkész táborban. Az esemény napközis, reggeltől délutánig szerveztek programokat a fiataloknak. Cél volt a cserkészek közötti jó kapcsolat erősítése, a barátságok elmélyítése is. A gyerekek kivétel nélkül nagyon jól érezték magukat a táborban.

„Nekem a strandolások nagyon-nagyon tetszettek, és nagyon sok olyan jó program volt, amiben szórakozás meg mindenféle jó dolog volt. Én nagyon élveztem mindegyiket.” – tette hozzá egy másik táborozó, Bakacsi Hanna.

A cserkészek táborát a Városi Civil Alap támogatta. A projekt elsősorban a fiatalok egészségtudatosságra nevelését célozza. Ennek keretében szerveztek olyan programokat és kirándulásokat, amelyek megmutatják a fiataloknak, hogy hogyan lehet a szabadidőt hasznosan eltölteni. A tábor az első állomása egy 5 részes programsorozatnak, amely 2023 nyár végéig tart.

„Lesz majd egy nagyobb lélegzetvételű városi rendezvényünk, ahol reméljük, hogy minél több családot és még több fiatalt be tudunk vonni. Lesz majd a saját vezetőségünknek egy továbbképzése. Lesz ebben egy kiállítás is, valamint egy városismereti tájfutó versenysorozat a gyerekeknek, és a végén egy nagy, sportos jamboree, találkozó majd a jövő nyáron, ez fogja lezárni az eseménysorozatot.” – tájékoztatott a táborvezető, Szekér-Bangó Orsolya.

A fiataloknak minden nap szerveztek kirándulásokat. Voltak kalandparkban, de meglátogatták a Kányavári szigetet is.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9328-sport-jatek-es-szorakozas-a-cserkeszek-taboraban