Sport-, szabadidő- és szórakoztatóközpont épülhet Keszthelyen

2020. november 5. (csütörtök)

A Balaton legjobb strandja néven szabadidő- és sportközpont építését tervezi Keszthely. Az önkormányzat részére 400 millió forintos állami támogatást biztosít a Magyar Kormány a projekt előkészítéséhez. Az előkészítésbe a Magyar Művészeti Akadémia és a Budapesti Műszaki Egyetem Doktorandusz Képzése is bekapcsolódik, de a keszthelyi lakosokat és civil szervezeteket is be kívánják vonni. A kivitelezés várhatóan 2022 elején kezdődhet el.

A Balaton-part a legnépszerűbb hazai desztináció a nyári főszezonban. A települések strandjait naponta több ezer vendég keresi fel. Az elmúlt években Keszthelyen is több strandfejlesztést hajtottak végre annak érdekében, hogy az ide érkező turistákat és a helyi lakosokat is minél színvonalasabb szolgáltatásokkal tudják fogadni.

A következő években jelentős fejlesztés valósulhat meg a keszthelyi Balaton-parton. A város polgármestere szerdán délelőtt számolt be arról, hogy 400 millió forintos támogatást kapott Keszthely a Balaton legjobb strandja projekt előkészítési és tervezési munkálataira. Ennek keretében egy kiemelkedő turisztikai központ jöhet létre a Városi Strandon és környékén.

„Célunk az, hogy megvalósítsuk Keszthelyen a Balaton legjobb strandját, és nem csak névlegesen, hanem valójában tartalmilag és funkcionálisan is. Illetve a fejlesztésnek, elképzelésnek része az, hogy a keszthelyi jelenlegi Balaton-parti területeket, amiket az elmúlt években rendre fejlesztettünk – mint például mondjuk a Libás strandot – egy olyan ligetes, fás sétánnyal tudjuk összekötni akár a Városi Stranddal is – a későbbiekben majd ezt bővítve akár a déli városrészek irányába – amelyek valóban egy mindenki számára megközelíthető, jó összeköttetést jelentenek.” – tájékoztatott Nagy Bálint.

Keszthely polgármestere hozzátette, a projekthez a Magyar Művészeti Akadémia és a Budapesti Műszaki Egyetem Doktorandusz Képzése készít javaslatokat. Emellett az önkormányzat szeretné meghallgatni a helyi lakosok és civil szervezetek véleményét is. A térség országgyűlési képviselője kifejtette, hosszú lobbi eredménye az elnyert támogatás. Manninger Jenő elmondta, a várhatóan mintegy 5 milliárd forintos beruházás keretein belül egy sport-, szabadidő- és szórakoztatóközpont épülhet meg.

„Keszthely az, ahol még nagy lehetőségek vannak a fejlesztésre. Tehát ugye tudjuk, hogy Füred, Siófok nagyjából megtelt, viszont a keszthelyi Balaton-parton – mint látjuk – jelentős területek vannak úgy, hogy a környezetet és a természetet, a Balatont is óvjuk, de azért lehet építeni. Nagyon nagy szükség van arra, hogy a szezonon kívül is legyen kikapcsolódási lehetőség, ezt célozza ez a projekt. Itt a strandot bevonva egy olyan projekt, amely főszezonon kívül is ad szórakozási, kikapcsolódási, sportolási lehetőséget.” – mondta a térség országgyűlési képviselője.

A beruházás támogatná a vállalkozókat és a szolgáltatókat, emellett számos munkahelyet teremtene a keszthelyieknek és a környéken élőknek. A tervezési fázis várhatóan egy évet vesz igénybe, így a tervek szerint 2022 elején kezdődhet el a kivitelezés.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7563-sport-szabadido-es-szorakoztatokozpont-epulhet-keszthelyen