Street food hétvége a Fő téren

2019. szeptember 25. (szerda)

Street food és food truck hétvégét rendeztek Keszthelyen. A szabadtéri, őszi programot első ízben szervezte meg a Goldmark Károly Művelődési Központ. Az intézmény célja az volt, hogy a kellemes őszi időben is kínáljon még tartalmas programot az érdeklődőknek. A hagyományos és újhullámos ételek mellett a zenei kínálata is színes volt a két napos programnak.
Lángos, palacsinta, rétes – a hagyományos, hazai vásári ételek is mind szerepeltek a rendezvény kínálatában. A tésztaételek közül az újabb irányvonalat képviselte például a gofri, vagy a francia jellegű palacsinta. Ebben a food truckban a magyar, szódás tészta helyett zsírosabb, tejes, vajas palacsintát készítenek. A kínálatban szilvásgombóc ízű, illetve az othello lekváros palacsinta is szerepel. Az üzemeltetők szerint a street food, azaz az utcai ételek esetében az idényjelleg mellett a minőség a legfontosabb.

„Igény is, meg most már elvárás is, azért a minőségi étel még az utcán is elvárás most már szerintem” – nyilatkozta Janzsó Krisztián palacsintasütő.

A finom ételek mellé tartalmas zenei felhozatalt kínáltak. Szinte minden ilyen jellegű rendezvényről elmaradhatatlanok a gyerekműsorok, játszóházak, de akusztikus koncert, dixie zene és karibi táncos buli is szerepelt a programban.

„Azért jöttünk, mert a Hahó Együttest szerettük volna meghallgatni és a belga gofrit muszáj megkóstolni, mert fantasztikus” – mondta televíziónknak Kálmán Szabolcs.

A street food és food truck hétvégét a Goldmark Károly Művelődési Központ rendezte. A szervezők elmondták, hogy ez az első ilyen program a városban, ami hiánypótló szerepet tölthet be.

Osvald Bálint, a Gldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese: „Hosszú évek óta az egykori szezonzáró és szüret rendezvényt követően nem volt gyakorlatilag őszi szabadtéri rendezvény a Verkli fesztivált követően itt Keszthelyen. 2019-ben úgy gondoltuk, hogy egy ilyen kellemes őszi időben milyen jó lenne itt a keszthelyi Fő téren, a belvárosban valamilyen rendezvényt szervezni, így indult el a gondolkodás. Gyakorlatilag arra jutottunk, hogy rengeteg szüreti rendezvény, illetve sörfesztivál van a környéken, úgyhogy megpróbálunk egy másik típusú rendezvényt.”

Az utcai ételek tág kört ölelnek fel a lángostól kezdve a hamburgereken keresztül a pulled pork szendvicsig. A szervezők azt tapasztalják, hogy a gasztronómiai rendezvények iránt nagy az érdeklődés. A művelődési központ bízik abban, hogy jövőre folytatódhat ez a program.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6426-street-food-hetvege-a-fo-teren?fbclid=IwAR0V0JA6ocK0nEIauoCdc5QFUIqtA7ljLlOGIzQn8x8Z5vJHbOs26swpSqE