Streetfood harcsával: borbisztró lett a keszthelyi TéliKert

2015. február 10. (kedd)

„Imádjuk Keszthelyt” – írja az ilovebalaton.blog.hu. – „A fullos strandoktól a gyertyafényes kastélytúrán át a szexpanoptikumig elég széles a programkínálat, a gasztronómia azonban nem tartozott a hely erősségei közé. Eddig. A Fröccsterasz téli bázisa, a TéliKert ugyanis hivatalosan is „borbisztró” lett. A helyi alapanyagokra és a streetfoodra építő konyha február 6-án debütált egy egész estés kóstolómenüvel.”

A TéliKert egyébként december eleje óta színesíti Keszthely kissé megfakult szórakozóhely-kínálatát. Bezerics Dani, a hely tulajdonosa (és borász) a kezdetektől egy „underground” borbisztrót vizionált a belvárosba. Az volt a cél, hogy a „Fröccsterasz rezgése télen is kitartson, mint egy jó napkollektor”. Ez sikerült, hétvégén innen nem mennek haza hajnali 4 előtt a népek, és akkor is csak azért, mert muszáj.

A hely legmeghatározóbb dizájneleme a plafonra rögzített szőlőtőkék mellett az az egész falat elfoglaló kép, ami a keszthelyi Petőfi Csárdában megrendezett ipartestületi banketten készült az 1930-as években. A Balatoni Múzeumból van, és látszik rajta, hogy azért akkoriban is nagy bulik voltak errefelé.

(A cikk folytatása az ilovebalaton.blog.hu-n olvasható)