Swing és operett dallamok a harmadik vasárnapon

2019. december 17. (kedd)

Operett slágerek és swing dallamok is felcsendültek a hétvégén Keszthelyen. Az örömvasárnapon ismét színes programokkal várták az érdeklődőket a belvárosban. A Balaton Színházban a Hevesi Sándor Színház művészei léptek fel, a Fő téren pedig a Swing a la Django zenekar szórakoztatta a közönséget.
Advent harmadik vasárnapján is megtelt a Fő tér. Ez úttal is nagy népszerűségnek örvendett az óriáskerék, ahonnan festői kilátás nyílik Keszthely belvárosára és a decemberi naplementét is meg lehet csodálni a magasból. A téren lévő bódéknál is kígyóztak a sorok, sokan kóstolták a lángost és a kürtőskalácsot, de a legnagyobb sláger ez úttal is a forralt bor volt. Az adventi vásárról a kereskedőknek is jó a véleményük.

„Igazából most már azt vesszük észre, hogy évről évre egyre látogatottabb itt a keszthelyi adventi vásár. Köszönhető ez a rengeteg, évről évre megújuló attrakciónak, amik vannak. Nálunk nem csak a forralt bor van jelen a kínálatban, hanem egyéb forralt bor alapú illetve egyéb alkoholos illetve alkoholmentes italok.” – mondta Papp Attila, borász.

Advent harmadik vasárnapján a Swing a la Django együttes szórakoztatta a közönséget a Fő téren. A fúvósokkal is kiegészült zenekar többek között brazil és bolgár karácsonyi dalokat is játszott, de a széles zenei repertoárban mindenki találhatott kedvére valót. Keszthelyen nem csak a swing, hanem a jazz, a bossanova és a magyar autentikus zene is felcsendült, új köntösbe öltöztetve.

A Balaton Színházban operett dallamok csendültek fel a Hevesi Sándor Színház művészeinek előadásában. Keszthelyen már hagyomány a Nagyik karácsonya, amikor a szervezők az időseket ajándékozzák meg egy dalcsokorral. A zsúfolásig telt színház közönségének többsége évek óta ellátogat a rendezvényre.

„Szeretem a zenés műsorokat, szeretem az operetteket, szeretem a Hevesi Sándor művészeit. Hertelendy Attilát, a kis hölgyeket is, általában ők szoktak jönni. Én minden évben el szoktam jönni, szívesen megnézem ezt a műsort.” – tájékoztatott egy érdeklődő, Pusztai Tamásné.

A művészeknek – saját bevallásuk szerint is nagy élmény ez a rendezvény. Ilyenkor ugyanis előkerülnek a repertoárból a karácsonyi dalok, ünnepivé varázsolva a fellépést. A Hevesi Sándor Színház művészei évek óta visszajárnak Keszthelyre és minden alkalommal igyekeznek a régi slágerek mellett újdonságokkal is készülni. A fellépők mindig nagy szeretettel énekelnek a közönségnek.

„Évek óta azt vesszük észre, hogy tele van a színház amikor erről van szó, és nem kell őket kintről behajtani. Most, ahogy éppen észrevettük, még kétoldalt álltak is, tehát annyian voltak, hogy kétoldalt álltak. Másrészről nekem azért is, mert én még mindig lelkemben, szívemben azért keszthelyi vagyok, bár elköltöztem Zalaegerszegre, most már zalaegerszegiként élek, de a szívem az még mindig Keszthelyért dobog.” – emelte ki Hertelendy Attila, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművésze.

A művészeket nagy szeretettel fogadták a keszthelyiek. Sokan együtt is énekelték az ismert operett és karácsonyi slágereket a fellépőkkel.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6672-swing-es-operett-dallamok-a-harmadik-vasarnapon?fbclid=IwAR2RXX8_Hr8K5t5oCZaYDgb0Xg_wpNg3RTymaGd9gVQoWz0koO1f1wGaX18