Szakmai elismerésben részesült a Balatoni Múzeum igazgatója

2013. április 29. (hétfő)

Havasi Bálintot, a Balatoni Múzeum igazgatóját Pulszky Károly-díjjal tüntették ki. A díjat 2013. április 26-án a Magyar Természettudományi Múzeumban a Pulszky Társaság Közgyűlésén vehette át.

A legnagyobb taglétszámmal rendelkező hazai múzeumi szervezet a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület a Pulszky Károly-díjat olyan 40 évnél fiatalabb muzeológusnak vagy restaurátornak illetve közművelődési szakembernek adja át évente egyszer, aki irányító, elméleti vagy gyakorlati munkájával jelentős mértékben hozzájárult a magyar múzeumügy fejlődéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez. A Pulszky Társaság választmánya múzeumi szakemberek és közösségek beküldött javaslatai közül szavazással határozott a díj odaítéléséről.

A szakmai szervezet a díj odaítélésekor többek között kiemelte, hogy Havasi Bálint irányításával a Balatoni Múzeum csapata az elmúlt években több Európai Uniós pályázat elnyerésével jelentős múzeumpedagógiai programokat indított el, hazai valamint uniós pályázati források és az egykori fenntartó a Zala Megyei Önkormányzat segítségével megújította a múzeum állandó kiállítását, épületét.

A Balatoni Múzeum a tavalyi évben már szintén egy nagy presztízsű kitüntetésben részesült amikor megkapta az “Év Múzeuma 2012” díjat.