Szaloncukorral kedveskedtek a hősöknek

2023. december 18. (hétfő)
KesztHelyi identitás

A kórházi dolgozókat, a mentőket, a tűzoltókat és a rendőröket is meglepték karácsony alkalmával. A keszthelyi édességgyár évek óta megajándékozza a mindennapok hőseit az ünnepek előtt. A szaloncukorcsomagokat az önkormányzattal közösen adták át a szervezeteknek.

Sorra kerültek ki a kórház elé a szaloncukros dobozok az azokat szállító autóból. Az intézmény, valamint a mentőállomás dolgozóit is meglepték az ajándékokkal. Mint ahogy a korábbi években, idén is keszthelyi vállalkozás támogatta ilyen módon a mindennapok hőseit. A gyár vezetősége vallja, ez a legkevesebb, amit megtehetnek azokért, akik az év összes napján szolgálatot teljesítenek.

„Azt gondoljuk, hogy a karácsony a szeretet ünnepe. És hogyha ezek az emberek minden évben a városért ennyi tesznek, akkor én azt gondolom, mint helyi vállalkozó, ez a minimum, hogy mi ezzel köszönjük meg az ő egész éves munkájukat.” – mondta el Rácsai Marianna kereskedelmi igazgató.

A katasztrófavédelem szolgálatban lévő munkatársai is köszönettel fogadták az csomagokat. Természetesen mindenki kapott itt is. A felajánló mellett Horváth Tamás képviselő és Manninger Jenő polgármester is köszönetet mondott a lánglovagoknak.

„Habár ugye ezek a szervezetek már nem tartoznak az önkormányzathoz, mégis, mint a városban élők számára a legfontosabbak a mentők, a katasztrófavédelem, a kórház és a rendőrség. Azt hiszem, hogy elmondható, hogy ezek az emberek elégedettek és örülnek, hogy ilyen szolgálatok vannak és így végzik a munkájukat és ezért egy kis figyelmességgel egy cég jóvoltából a mi közvetítésünkkel egy kis figyelmességgel, egy kis édességgel ajándékozzuk meg őket.”

Ebben az évben sem maradtak ki a rendőrök. Ide is több karton édességet hoztak és köszönetet mondtak az ő munkájukért is. Dr. Farsang Boglárka kapitányságvezető elmondta, mindannyian hálásak, hogy ezzel is elismerik a szolgálatukat.

„Ez egy pozitív visszajelzés a Keszthelyi Rendőrkapitányságnak a személyi állományában, hogy értékelik a munkájukat, van miért dolgozni, van kiért dolgozniuk és ez nagyon jólesik nekik. Saját magam és a kollégáim nevében is elmondhatom, hogy büszkék vagyunk arra, hogy mi lehetünk azok, akik Keszthely és térségét óvhatjuk és a biztonságukat garantálhatjuk.”

Az édességgyár összesen 908 doboz szaloncukrot ajánlott fel annak érdekében, hogy ezzel is szebbé tehessék a szervezetek ünnepét.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek