Széles a képzési paletta a Georgikonon

2022. január 25. (kedd)

Az agrár felsőoktatás valamennyi szintjén várják a jelentkezőket a MATE Georgikon Campusára – hangzott el az intézmény nyílt napján. Az egyetem azokat a pályaválasztás előtt álló fiatalokat várta pénteken, akik érdeklődnek az agrárium iránt. A végzősök a szakfelelősöktől kaphattak felvilágosítást a képzési struktúráról és a szakok adta lehetőségekről.

A Georgikonon hallgatható szakokba nyerhettek betekintést mindazok, akik ellátogattak a felsőoktatási intézmény nyílt napjára pénteken. Az eseményt második alkalommal szervezte meg idén a campus, a közel egész napos programon mintegy 100 érdeklődő volt. A pályaválasztás előtt álló fiatalok a szakvezetőktől kaphattak naprakész információt az egyetem követelményrendszeréről és az adott szak adta lehetőségekről.

„Az igazság az, hogy édesapukám is ide járt és ezért nagyon jókat mesélt róla. Ezért gondoltam, hogy ez nekem is egy ideális egyetem lesz, ugyanis én is agrárszakma iránt érdeklődőm. Elsősorban a mezőgazdasági mérnök BSc szakot célzom meg, és oda próbálok bekerülni, és elvégezni. Aztán a továbbiakban ugyanitt szeretnék mesterképzést is tenni, azt még pontosan nem tudom, hogy melyik szakon, de ezek a terveim.” – mondta egy végzős diák, Farkas Bendegúz.

A Georgikon 225 éves hagyományra tekint vissza, a gróf Festetics György által alapított akadémia volt Európa első agrár felsőoktatási intézménye. Az egyetem ma a MATE égisze alatt működik, a campus azonban továbbra is családias, valamivel több mint 400 hallgatót számlál. Az intézmény iránt évről évre egyre nagyobb az érdeklődés, tavaly rekordot döntöttek a felvett jelentkezők számát illetően. Az ide járó hallgatók mindig nagy lelkesedéssel beszélnek a campusról.

„Én azért jelentkeztem ide anno, mert Keszthely egy viszonylag kisváros, csodás környezetben van. Úgy hallottam már akkor is, hogy gyakorlatorientált képzések várnak itt minket, hallgatóbarát oktatók fognak itt várni. Ez be is bizonyult, ezért tudom ajánlani minden kedves végzős iskolásnak, hogy Keszthelyt válassza.” – tette hozzá a MATE Georgikon Campus növényorvos MSc szakos hallgatója, Fónai Levente.

A leendő hallgatók a Georgikon teljes képzési palettáját megismerhették. Lukács Gábor felhívta a figyelmet arra, az alap- és mesterképzések mellett felsőfokú szakképzéseket és doktori iskolát is kínál az intézmény. A főigazgató-helyettes kiemelte, a Georgikon mindig híres volt a gyakorlatorientált képzéseiről és ez a jövőben sem lesz másképp. A tantermek mellett számos telephelyen zajlik az oktatás, ez nagy vonzereje a campusnak.

„A felsőoktatási szakképzéseknek a teljes palettáját indítjuk Keszthelyen idén is, tehát elég széles a szakkínálat. BSc alapszakokból ötöt fogunk tudni beiskolázni és négy mesterszakra is lehet jelentkezni február 15-ig. Illetve van néhány szakirányú továbbképzés, ami ugyancsak lesz Keszthelyen. Tehát a mezőgazdasági felsőoktatás valamennyi képzési szintjén fognak tudni jelentkezni hozzánk a jelentkezők.” – tájékoztatott Dr. Lukács Gábor, a MATE Georgikon Campus általános főigazgató-helyettese.

A végzős diákoknak február 15-ig kell megjelölni azokat a felsőoktatási intézményeket, ahol tovább szeretnének tanulni. A MATE Georgikon Campusa a nyílt napokkal is segít a választásban, legközelebb február 5-én várják az érdeklődőket az intézménybe.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8771-szeles-a-kepzesi-paletta-a-georgikonon