Szelfizés és koncertek a Város Napján

2017. június 6. (kedd)

Óriásbetűk, balatoni szökőkút és Demjén Ferenc koncert…

Óriásbetűk, balatoni szökőkút és Demjén Ferenc szórakoztatta a keszthelyieket és az ide látogatókat a város napi rendezvénysorozaton. A színes programkínálatban fiatalok és idősebbek is találhattak kedvükre valót, a Balaton parti Keszthely felirat azonban minden korosztálynál nagy népszerűségnek örvendett. Vasárnap este, a közelgő vihar miatt a Balaton Színházban zárult a programok sora.
A város 770. születésnapja alkalmából számos meglepetéssel készültek a szervezők a Keszthelyre látogatóknak. Az ünnepi alkalomra a Balaton parton egyedülálló módon, először Keszthelyen állítottak fel óriásbetűket a móló bejáratánál. A térbútor már az első nap nagyon népszerű volt a helyiek és a nyaralók körében is, sokan fényképezkedtek a Keszthely felirat szívet formázó „sz” betűje előtt.

„Nagyon tetszik, nagyon szimpatikus az ötlet, mert ugye az sz betű helyett a szívecske van. Ez tényleg kifejezi azt, hogy Keszthelyen nagyon szerethető az élet, és nagyon jól érezzük itt magunkat.” – mondta egy budapesti nyaraló, Durdáné Nagy Judit.

Az óriásbetűket nem csak a szelfiző fiatalok, hanem a gyerekek is birtokba vették. Kisebbek és nagyobbak egyaránt felmásztak a betűk tetejére, hogy onnan gyönyörködjenek a balatoni kilátásban. A Nők a Balatonért Egyesület kezdeményezésére újraindult a Balaton vizében lévő, sokak körében nagyon népszerű szökőkút is. A város születésnapja alkalmából 770, héliummal töltött lufit engedtek fel a Balaton parton. A szombati nap zárásaként Demjén Ferenc adott nagysikerű koncertet, ahol számos, sokak által ismert és kedvelt dal is felcsendült.

Vasárnap este Magyat Nemzeti Táncegyüttes előadására várták az érdeklődőket a Balaton Szálló előtti színpadhoz. A közelgő vihar azonban sokakat elriasztott a programtól, így a szervezők a Balaton Színház nagytermébe helyezték át az előadást. A város napi rendezvénysorozat utolsó műsorszámán többen is elégedetten nyilatkoztak a programokról.

„Szerintem nagyon színvonalasak voltak, változatos volt. Volt fiataloknak, idősebb korosztálynak is megfelelő, úgyhogy én elégedett vagyok vele.” – mondta egy keszthelyi lakos, Nemes Viktória.

A Táncrapszódia a Kárpát-medence néptánckincsét vonultatta fel a Balaton Színház színpadán. Az előadás az együttes 2016-os Japán turnéelőadásának kivonata, és nem egy történetet mesél el, hanem egy látványos folklorműsor keretein belül mutatja be a tradicionális magyar tán- és zenekultúra sokszínűségét.

Forrás:Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8010/szelfizes-es-koncertek-a-varos-napjan/