Szeniorok a salakon

2017. szeptember 4. (hétfő)

Európában is kiemelkedő szenior teniszverseny zajlik Keszthelyen. A XLI. Magyarország Nemzetközi Szenior Bajnokságán több száz fős, rangos mezőny mérkőzik meg. A nagy múltú viadal hétfőn kezdődött és egészen vasárnapig tart. 35 éves kortól kezdve még 80.hoz közeli sportolók is salakra léptek.
Harminc országból több mint háromszáz versenyző érkezett a keszthelyi viadalra. Korábbi szenior világbajnokok, világelsők, valamint Wimbledont, US Opent és Roland Garrost megjárt teniszezők erősítik a mezőnyt. A Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért szervezi az eseményt, több mint húsz hazai szenior versenyt rendeznek – mondja Pintér András, a szövetség elnöke: „Ebből a húsz versenyből négy nemzetközi verseny, az ITF által jóváhagyott verseny és a legnagyobb nemzetközi versenyünk a keszthelyi – ez ’A’ kategóriás. Azt tudni kell, hogy Európában öt ’A’ kategóriás verseny van csak, egyik a keszthelyi. Keszthelyen negyvenegy éve működik ez a verseny, ez a legrégebbi ilyen teniszverseny Európában.”

A nemzetközi mezőny nagyon kedveli Keszthelyt és a Helikon Tenisz Club jó minőségű pályáit. A házigazdák szerint nem csak a teniszklub , hanem a város életében is óriási jelentőséggel bír a szenior verseny.

„Itt nem csak a teniszről van szó. Itt arról is van szó, hogy a teniszklub Keszthely városába van, Keszthely városában működik, ide jönnek az emberek, elviszik a városnak a jó hírnevét, elviszik a teniszpályákét és utána visszajönnek. Nem véletlen, hogy már negyvenegy alkalommal…Mindent megteszünk azért – és ezért kérjük a város segítségét is – hogy legyen a negyvenkettedik, negyvenharmadik és akár a száztizenkettedik szenior nemzetközi teniszbajnokság is” – nyilatkozta Horváth Imre, a klub elnöke.

Mészáros László már a szenior teniszbajnokságok kezdete óta versenyez. A hazai pálya előnyét élvezi a világranglistán is előkelő helyen álló sportember, aki egy tavalyi sérülés után most eredményes időszakot tud maga mögött:

„Több versenyen indultam külföldön, ahol jó eredményeim voltak, jöttek a pontok, tehát most már majdnem mindegyik versenyen kiemelt vagyok. Magyarországon csak kettő versenyen indulok el, a Vidék Bajnokságon és a Magyar bajnokságon. Mindkettőnél egyénibe és párosba is első helyezést értünk el. itt most ma játszottam az elődöntőt, sajnos egy két és fél órás meccsen kikaptam, de a harmadik hely is nagyon szép egy ’A’ kategóriás versenyen.”

A szervezők még nem tudják, lesz-e folytatás. A versenyzők szállását biztosító Helikon szálló az ősszel felújítás miatt bezár. Így nem tudni, hogy az eddig kedvező szállást, hogy tudják megoldani a több száz fős vendégseregnek.

Forrás:
Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8194/szeniorok-a-salakon/