Szépkorúak hete

2019. október 2. (szerda)

A Szépkorúak hete programsorozattal évek óta köszöntik az idős embereket a Balaton Színházban. Öt napon át kulturális és sport rendezvények várták az időseket. Az idei program könnyed hangulatú meglepetés műsorral vette kezdetét szeptember 30-án.
William Shakespeare legszebb,örökérvényű művét tolmácsolta Kautzky Armand az Idősek napján Keszthelyen a Balaton Színházban ahol zenés,verses műsorral várták az időseket. A gyönyörű szavakban megfogalmazott szonett hűen adta át azt amit a művészek szerettek volna produkcióikkal közvetíteni. A szeretetet és tiszteletet.

„Egész életünkben annyit kapunk a szüleinktől,a nagyszüleinktől,és eljön az az életkorszak,élethelyzet amikor elkezdünk mi adni a szüleinknek,nagyszüleinknek ameddig lehet és azt gondolom,hogy nem tudunk eleget adni azért a sok mindenért. Egyáltalán a létünket köszönhetjük ennek a generációnak. Aztán azt a sok mindent amit megtanítottak nekünk az életben való boldogulásban.”-mondta Kautzky Armand Jászai-díjas színművész.

A Szépkorúak Hete program sorozat nyitónapján Nagy Bálint a keszthelyi Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte az egyesületekből, intézményekből és családjaikból érkezett idős embereket.

„A város Idősügyi Tanácsának egyik nagyon fontos célkitűzése,két és fél évvel ezelőtt amikor megalakult,pontosan ez volt,hogy a Keszthely és Keszthely térségi időseket,az időseket támogató,segítő szervezeteket összefogja és olyan rendezvényeket hívjon életre hagyományteremtő ill. hagyományápoló célzattal amelyek ezt az idős réteget rendre meghívják és a közösségi aktivitást elősegítik.”-emelte ki Nagy Bálint.

Az időseket köszöntő műsorban felcsendültek ismert szerzők dalai is. Sanzonok, operettek, felidézve az évtizedekkel ezelőtti szórakozást, hangulatot. A közönség együtt énekelt a művészekkel. Örömmel fogadták a műsort.

„szeretem az operettet és most ezt megelőlegezésnek veszem az idősek hónapja alkalmából.- Gyakran jár hasonló rendezvényekre?- Járunk igen, ide igen. Voltunk tavaly is meg más rendezvényekre ami a kultúra…meg ottbent az intézetben is jó kis kulturális élet folyik.”-mondta Siketné Varga Malvin.

Az 1991 óta ünnepelt Idősek világnapjához Keszthely közel egy évtizede csatlakozott . Október első hetében több kulturális és sport programot is szerveznek a 60 év feletti korosztálynak.

„Az időseknek különösen nagyon fontos az egészségmegőrzés,így kettőször lesz olyan torna, gerinctorna vagy senior tánc amikor szeretnénk nekik ezzel segíteni.”-adott tájékoztatást a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója,Csengei Ágota.

Kautky Armand és Balog Tímea előadásával 450 idős embert köszöntöttek Keszthelyen. A Szépkorúak hete programja október 5-n Pátzay Mária festmény kiállításával zárul.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6448-szepkoruak-hete?fbclid=IwAR0jFWmF9wjzb6NS6kq-6S3EGKjYoio5st6pdMDk00aP9pZBdvXFz2u2m-o