Szépkorúak Hétvégéje

2021. október 4. (hétfő)

Vetélkedővel vette kezdetét a Goldmark Károly Művelődési Központban a Szépkorúak hétvégéje. A kultúrában, szórakozásban gazdag program, másik helyszínén, a Balaton Színházban is kínál kikapcsolódási lehetőséget vasárnap estig. Kiállítás, könnyed műfaj és komolyzene is várja a lakosságot.

Csányi Zoltán tanár vezetésével zajlott a Szépkorúak hétvégéje elnevezésű három napos program első rendezvénye. Az a vetélkedő, amelyen a kassai születésű Márai Sándor élete és munkássága volt a feladatok témája. Márai Sándor írt könyveket, cikkeket, verseket. Írásai évtizedeken keresztül, egészen a rendszerváltásig csak csempészve kerültek be Magyarországra. A magyar irodalmár életútját, annak európai állomásait, valamint a San Diegóba haláláig töltött évek eseményeit is megismerték az irodalmi vetélkedő résztvevői. A vetélkedő kérdéseinek összeállításánál, a feladatok nem csupán a lexikális tudásra épültek.

„Nem törekedtem erre. Játék. Egy szeletet kiemelünk belőle, egy-egy gondolatot kérdésként megfogalmazva. Pusztán az a lényege az egésznek, hogy játsszunk, Máraira gondoljunk, emlékezzünk a munkásságára hiszen fantasztikus életút áll mögötte és aki nem ismeri az egy picit most meg fogja ismerni. Úgy, hogy közben még játszhat is és nyerhet.”- mondta el Csányi Zoltán.

A Szépkorúak hétvégéjén, szombaton délután az operetté lesz a főszerep a Balaton Színházban. 14 órakor Oszvald Marika Kossuth-és Jászai Mari- díjas színésznő, operetténekes és Peller Károly operett színész, Cintányéros cudar világ című előadását láthatja a közönség. A program vasárnap este 18 órakor a Zene Világnapja előtt is tisztelegve, Hegedűs Endre Kossuth-és Liszt-díjas zongoraművész koncertjével zárul.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8468-szepkoruak-hetvegeje