Szeptemberben átadják a keszthelyi uszodát

2010. május 23. (vasárnap)

A Zala Megyei Önkormányzat és Keszthely Város Önkormányzatának összefogásával valósul meg a keszthelyi tanuszodai beruházás: a megyei önkormányzat építteti és finanszírozza, Keszthely pedig az építési telket biztosítja ingyen, továbbá üzemelteti majd.

Május 19-én Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, és Ruzsics Ferenc polgármester a sajtó nyilvánossága előtt járta be az építési területet.

A kivitelezést a keszthelyi Dunántúli Magasépítő Kft. végzi, amellyel a generál-kivitelezési vállalkozási szerződés megkötésére március 22-én került sor. A kivitelezés bruttó bekerülési költsége 269.000.000 Ft. (Időközben a forrás a 2010. február 12-i közgyűlésen kiegészítésre került.) A munkaterület átadása március 29-én történt meg, azóta folyamatos műszaki ellenőri felügyelet alatt folyik az építkezés. Az átadás tervezett ideje várhatóan 2010 szeptembere lesz.

A tanuszodát a Keszthelyen működő megyei fenntartású, valamint a városi oktatási intézmények tanulói használhatják majd, de a keszthelyi polgárok előtt is nyitva áll bizonyos napszakokban.