Szépülő központ – A város a lakosság megértését kéri

2010. december 13. (hétfő)

Mindenki, aki az elmúlt hetekben megfordult a városi piac területén Keszthelyen, lezárásokkal és kordonokkal találta szembe magát. Novemberben megkezdődött a terület átalakítása a belváros megújításához kapcsolódóan.

A munkálatok idejére a szerdai és szombati iparcikk-piac átmenetileg a Vásár téri kilencemeletes épület parkolójába költözött, a zöldség- és gyümölcsárusok pedig jelenlegi helyükön maradtak. Továbbra is mind a Fő tér, mind az Arany János utca felől megközelíthető az összes üzlet és árus: a gyalogosközlekedés biztosított, gyalog és kerékpárral az átmenő forgalom megengedett, és az árufeltöltéséhez szükséges autós behajtást is engedélyezik. Huzamosabb ideig várakozni, parkolni azonban nem lehet a piac területén, a kerítéssel elzárt területre pedig gyalog sem szabad bemenni.

A kivitelező konzorcium munkatársai a rossz idő ellenére is dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban befejezhessék a munkát. Legkésőbb jövő tavaszra elkészül a piac területén az a tömbparkoló, ahonnan a megszépülő belváros gyalogosan könnyen megközelíthető lesz majd.

A végső cél, a megszépülő városközpont az önkormányzat és a lakosság közös érdeke. A városvezetés – a projektmenedzsment szervezettel és a kivitelezőkkel együttműködve – mindent megtesz annak érdekében, hogy a munkálatok a lehető leggyorsabban, minimális kényelmetlenséggel menjenek végbe. Az apróbb kellemetlenségek miatt a város minden lakos türelmét és megértését kéri.

Kérdéseikkel, és további tájékoztatásért Keszthely város főépítészéhez fordulhatnak az érdeklődők, de sok hasznos információt találhatnak a www.keszthely.hu és a www.keszthely-epul.hu honlapokon is.

Kapcsolódó írások:
Indul a belváros-program Keszthelyen

A napokban kiállítás nyílt a Balaton Színházban „Keszthely régi képeslapokon” címmel. A tárlat a belváros most kezdődött rehabilitációjához kapcsolódva mutatja be a főtér történelmi fejlődését, átalakulását.

Az európai uniós támogatással megvalósuló beruházás – amellett, hogy új funkciók bevezetésével modern, európai főteret hoz létre – helyreállítja a történelmi belvárost, mely méltó Keszthely sajátos hangulatához, értékes építészeti örökségéhez. A keszthelyi főtérnek több olyan jellegzetes épülete-épületegyüttese van, melyek évtizedek-évszázadok óta meghatározzák a tér arculatát; ezek metamorfózisát követhetik végig a kiállítás képein az érdeklődők. Egy nagy makett pedig a belváros-program majdani eredményét vetíti előre.