Szeretet-díj

2018. december 24. (hétfő)

Keszthely hírnevének öregbítéséért dolgoznak a Szeretet-díjasok

Ketten vehettek át Szeretet-díjat idén a Civil karácsony keretein belül. A kitüntetéssel azoknak az embereknek a munkáját ismerik el évről évre, akik nagyon sokat tesznek Keszthelyért, a város hírnevének öregbítéséért, és akiknek fontos mások segítése. A rendezvényen oklevelet adtak át az Adventi Díszítőverseny résztvevőinek is.
A Keszthelyi Kilométerek csapata vehette át az idei évben az egyik Szeretet-díjat. A méltatásban elhangzott, a futóverseny Keszthely országos hírnevét öregbítette, és mindezek mellett fontos szerepet játszik a sport népszerűsítésében is. Bár a tervek szerint 2019-ben már nem állhattak volna rajthoz a futók Keszthelyen, hatalmas összefogásnak köszönhetően mégis lesz KKM jövőre is.

„Én teljesen komolyan gondoltam azt az első közlést, ami ugye a rendezvény végét jelentette. Leginkább engem lepett meg az a nagy szeretet, meg az az összefogás, meg az az elismerés, amennyi jót írtak a rendezvényünkről, hogy milyen fontos volt ez az embereknek meg a futóknak. Nagyon sokan megkerestek a városból, olyanok is, akik nem is nagyon kötődtek a rendezvényhez, de fontosnak tekintették. Úgyhogy egy nagyon nagy fordulatot jelentett a dolgok történésében.” – mondta a Keszthelyi Kilométerek főszervezője, Bedő Beáta.

Szeretet-díjjal ismerték el munkásságát a Belvárosi Kereskedők Egyesülete alelnökének. Nagy László 1980 óta él a városban, és a keszthelyiek nem csak önzetlenségéről, hanem számos rendezvény – például a night shopping – szervezőjeként is ismerik – hangzott el a Civil karácsonyon. A közel egész nyáron át tartó Keszthely Street Festival ötletgazdája és szervezője a mai napig.A Civil Karácsony egyik szervezője és lebonyolítója számos civil szervezet és magánszemélyek mellett a Keszthelyi Turisztikai Egyesület.

„Jó érzéssel eljönnek a régi kitüntetettek is évről évre az új Szeretet-díjak kiosztására. Idős asszonyok, például a Zsófi néni. Olyan is van sajnos, hogy posztumusz díjasok, tehát nagyon érdekes a kör, amiből merítünk. Én azt hiszem, hogy mindenkinek jól esik, láthatóan mondjuk most a Keszthelyi Kilométerek népes csapatának is örömet sikerült szerezni, nem beszélve Nagy Lászlóról.” – tájékoztatott Bubla Zoltán, az egyesület elnöke.

A Civil Karácsonyon már hagyomány, hogy Bereczki Szilárd verseivel hangolódhatnak az ünnepre a résztvevők. Ugyanígy hagyomány az is, hogy a rendezvény keretein belül adják át az Adventi Díszítőverseny díjait. Az idei évben nyolcan neveztek a megmérettetésre, belvárosi üzletek és családi házak egyaránt. Őket oklevéllel jutalmazta a Nők a Balatonért Egyesület. A rendezvény végén kisorsolták a Belvárosi Kereskedők Egyesülete adventi nyereményjátékának díjait is.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9347/keszthely-hirnevenek-oregbiteseert-dolgoznak-a-szeretet-dijasok/?fbclid=IwAR2vtNT64GMqfTRz3hv2BwS3MtX7r1trXEiqvQ7PsuAnTFDOJ7pOtt7tojc