„Szertelen szórakozás” filmpályázat

2015. január 8. (csütörtök)

A Keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum pályázatot hirdet filmkészítésre „Szertelen szórakozás” címmel. A maximum 10 perces alkotások témája a mai fiatalok szórakozási szokásai és tudatmódosító szerek nélküli alternatívák bemutatása.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum pályázati felhívása filmkészítésre
SZERTELEN SZÓRAKOZÁS
címmel

Készítsetek maximum 10 perces kisfilmet, amelynek témája a mai fiatalok szórakozási szokásai és tudatmódosító szerek nélküli alternatívák bemutatása.

Ragadjatok kamerát, okostelefont, fényképezőgépet és tartsatok tükröt a kor szórakozási szokásairól.
A filmek bármilyen műfajban készülhetnek (dokumentum-, játék-, riport-, bábfilm…)
A film minimum 720 pixel széles eredeti filmfájl legyen, amely lejátszható bármely, jelenleg elterjedt lejátszó programhoz kapcsolódó formátumban (avi, mpeg, mp4, mkv…)

Pályázók köre: Minden keszthelyi középiskola diákja. A filmpályázaton egyénileg vagy maximum 5 fős csapattal lehet részt venni. Egy iskolából több alkotás is érkezhet.

Díjazás: Az I. helyezett 30.000,- Ft, a II. helyezett 20.000,- Ft, a III. helyezett 10.000,- Ft értékű ajándéktárgyat kap.

A pályázat beadásának módja: Zárt borítékban CD-n vagy DVD-n a jelentkezési lappal együtt. A borítékra írjátok rá „Szertelen szórakozás filmpályázat”. Az adathordozóra is írjátok rá a nevet és a film címét.

A pályázat benyújtási határideje és helye: 2015. február 9. hétfő 15.00 Keszthelyi Polgármesteri Hivatal, Fő tér 1. 8-as iroda.

A filmek elkészítéséhez szakmai segítséget kérhettek a Keszthelyi TV-től a studio@tvkeszthely.hu e-mailen. A pályázatról további információk a palyazatiugyintezo@keszthely.hu e-mailen és a www.keszthely.hu honlapon.

Jogi nyilatkozat

A pályázaton való részvétel ingyenes. A pályázók illetve pályázó csoportok kizárólag saját alkotással indulhatnak.
A pályázók szerzői, alkotói jogainak tiszteletben tartása mellett, a beküldéssel egyidejűleg a szerzők a film felhasználói jogait átadják a szervező számára olyan mértékben, ami a film bírálaton illetve nyilvános eseményeken való díjmentes bemutatását illetve interneten való megjelentetését és többszörözését lehetővé teszi a szervező számára, hazai és nemzetközi szinten.
A jelentkezők nem támaszthatnak igényt díjra vagy egyéb anyagi javakra a szervezőktől a szerzői jogokkal kapcsolatban. A szervezők és partnereik a filmeket nyereségszerzés céljából nem használhatják fel. A szervezők a filmekben semmilyen lényeges változtatást nem tehetnek a filmkészítőjének engedélye nélkül.
A szervezők a filmkészítők által elkövetett esetleges szerzői jogsértésért nem tehetők felelőssé, a szervezők a szerzői jogok tekintetében a beérkezett pályaműveket nem vizsgálják. A szervezők fenntartják a jogot, hogy amennyiben etikai vagy jogi aggályok merülnek fel a szerzői jogokat illetően, a versenyzőt a versenyből kizárhatják.

Keszthely, 2015. január 6.

Ruzsics Ferenc Dr. Boldizsár Erzsébet
polgármester KEF elnök

Letölthető dokumentumok:
Pályázati felhívás
Jelentkezési lap