Széttáncolt cipellők – újratöltve

2012. május 29. (kedd)

Ki ne ismerné a Grimm testvérek varázslatos mesevilágát, amely tanulságos és megható történeteivel minden korosztály számára remek szórakozást nyújt? Ebből az okból kiindulva került megalkotásra 2004-ben a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport legelső táncjátéka, Széttáncolt cipellők címmel.

Nyolc év elteltével elérkezett az idő, hogy az akkori sikerdarabot leporolják és ismételten bemutassák a közönségnek, immáron a felújított változatot.

Mint a legtöbb mesében, itt is megtalálható a király és királyné, felbukkannak a szakácsok és az udvarhölgyek, ám végül mégis a szegénylegénynek sikerül megoldani a rejtélyt. A párbeszédek verses formában zajlanak a táncok között, de a legtöbb szöveg természetesen néptánc nyelven íródott.

„Vajon kiderül-e még valaha, hová tűnnek lányaim az éjszaka?” – hangzik el az előadás elején a király által feltett kérdés, amire egyik kérő sem tudja megadni a feleltet. Megjelennek a katonák és a tündérek is, de a titokra nem derül fény, a lányok minden este rongyosra táncolják cipellőiket Tündérországban.

Bemutatásra kerül a darabban a nagysikerű Szakács tánc, valamint a Szegénylegény pontozója is, amely az egész mű egyik legvirtuózabb produkciója. A végén persze minden jóra fordul, megoldódik a rejtély, a szegénylegény elnyeri méltó jutalmát és a mesejáték fergeteges mulatozásba torkollik.

A műsort 2012. június 7-én adja elő a 21 éves Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport a Balaton Színházban, Keszthelyen.

A rendezvény PLAKÁTJA.

Kapcsolódó cikkek:
Dobogós a Tündérrózsa kisfilmje
Tündérrózsák tükörképben
20 éves a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport