Szezonnyitó a Majormúzeumban

2018. április 3. (kedd)

Megnyitotta kapuit a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Húsvéttól kezdve Márton-napig várja a látogatókat az intézmény, mely Európa első agrárfelsőoktatási intézetének tangazdaságát mutatja be. A húsvéti pikniken állatsimogatóval és népi játékokkal kedveskedtek a népes közönségnek.
Az Élménygazdaság nyitórendezvényén mindig az állatsimogató aratja a legnagyobb sikert.

„Tavaly is voltunk itt és szerintem nagyon jó, mert nyulak is vannak és most láttam…tavaly csibék is voltak és ilyen picik voltak, dobozban” – nyilatkozta a nyulak simogatása közben Csiszár Ádám.

Tandemsí, kordélyok, taligák, gólyalábak, hordólovaglás és számos nép játék várta még a családokat. A játszópajta is megtelt, ahol a kötelek és mászókák nyújtottak szórakozási lehetőséget. Sokan használták ki a 2013-ban átadott Élménygazdaság nyújtotta lehetőségeket.

„Mindenképpen szerettük volna kiélvezni ezt a jó időt és a kisfiúnkkal eljönni és megnézni az állatokat, megsimogatni őket” – árulta el Kovács Ferenc, miközben kisfiát húzta a kordélyban.

A Majorbéli húsvéti rendezvény egyben a kiállítóhely évadnyitója is. Áprilisiban hétköznapokon, májustól már szombaton is, a nyári szezonban pedig már minden nap várják majd a látogatókat. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum szárnyai alatt működő kiállítóhely célja hogy bemutassa Európa első agrárfelsőoktatási intézetének tangazdaságát.

Szabóné Lázár Ibolya, a kiállítóhely vezetője: „Én azt hiszem, nem is nagyon gondolják, talán még a keszthelyiek sem, akik itt nem jártak, hogy milyen gazdag bemutatótérré alakult ez a major.”

A kiállítóhely Húsvéttól kezdve Márton-napig várja a látogatókat. A hagyományos programok közt szerepel a Múzeumok éjszakája, az Emlékhelyek napja és a nyári táborok. Újdonságként, kihasználva még augusztus utolsó hétvégéjét, egy terménybemutató gyümölcsfesztivált fognak rendezni.

A Majorbéli húsvéti pikniken természetesen traktorra is lehetett pattanni. Ilyen és hasonló gépcsodákkal július utolsó szombatján is lehet találkozni a majorbéli géptalálkozón, mely a kiállítóhely legnagyobb rendezvénye.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8664/husveti-szezonnyito-a-majormuzeumban-/