Szilveszter a sétálóutcán

2012. január 2. (hétfő)

Ha nem lett volna télies hideg, a nyarat idézte volna szombaton éjjel a keszthelyi sétálóutca. Nagyon sokan voltak ugyanis, akik az ott tartott városi szilvesztert választották óévbúcsúztatóul.

A Keszthelyi Turisztikai Egyesület idén második alkalommal rendezett szilveszteri programot a sétálóutcán, mely a mínuszok ellenére is valóban élt , s már a buli kezdetén jóval többen voltak részesei az eseményeknek, mint tavaly. Megjegyezte ezt köszöntőjében Bubla Zoltán, a szervezet elnöke is. A jelmezes vendégek – köztük felnőttek és gyermekek – pedig egész egyszerűen jól érezték magukat.

(fotó: Sámel József)

– Olyan ez az egész, mint egy nyári, szezonbeli éjszaka. Szépen kivilágították az utcát, kint vannak az árusok, szól a zene, mi meg köszönjük, nagyon jól vagyunk. Na, ez azért persze egy-két pohárnyi, melegítő forralt bornak is köszönhető – mondta mosolyogva, papírtrombitával a kezében a dunaújvárosi Kezesi Gábor, aki ifjú házasként, feleségével töltötte az év utolsó napját a zalai városban.
– Délután, gyönyörű napsütéses időben sétáltunk a mólón, majd úgy gondoltuk, hogy a vacsora után körülnézünk a központban – tette hozzá a feleség. – Nem számít a hideg, ennek az egésznek hangulata van, mégpedig kiváló. Legjobban az tetszik, hogy teljes hosszában zsong az utca.

Ha már a hideget említettük, meg kell jegyeznünk, hogy Keszthelyen idén nem kis előrelépés történt e téren. Pampetrics György ugyanis látványnak sem utolsó, szabadtéri melegedőket készíttetett.
– Villányból származik az ötlet, ahol Márton-napkor, a boros ünnepen szokták beizzítani a fémből készített, fatüzelésű kalodákat – mondta. – Nálunk ez az első alkalom, négyet állítottunk be.

(fotó: Sámel József)

Az ötlet jónak, s minden bizonnyal hosszú távúnak bizonyult, körülöttük ugyanis mindig népes sereg várta az éjfélt. Addig azonban még fellépett a Keszthelyi Musical Társulat, a zenei kívánságműsor számaira pedig egyre többen perdültek táncra. Ahogy aztán az éjfélkor elhangzott Himnusz után is…

(forrás: Zalai Hírlap www.zalalihirlap.hu)