Szimpátia-megmozdulás a székely autonómia mellett Keszthelyen

2013. március 6. (szerda)

Ruzsics Ferenc polgármester levélben kérte Zala megyei polgármestertársait, hogy közösen tegyenek hitet a székely autonómia mellett a vasárnap Keszthelyen tartandó támogató rendezvényen.

A Marosvásárhelyen rendezendő tüntetés napjára, március 10-ére szervezi a megmozdulást Keszthely város polgármestere. A békés rendezvényre hívnak és várnak minden zalai polgárt, aki együttérzését kívánja kinyilvánítani a marosvásárhelyi autonómia nagygyűlés résztvevőivel, aki egyetért a székelyek önrendelkezésre irányuló igényével, és szeretné kifejezni tiltakozását a székelység érdekei ellenében kidolgozott román közigazgatási átalakítási terv ellen.

Ruzsics Ferenc Zala megye polgármestereihez írott levelében így fogalmazott: „mint azon kevés települések egyikének polgármestere, ahol a 2004. december 5-ei kettős népszavazás érvényes és eredményes is volt, kötelességemnek tartom, hogy minden zalai polgárt e nemes ügy melletti kiállásra bíztassak”. Hangsúlyozta továbbá, hogy Keszthely a Hargita megyei Székelyudvarhely testvérvárosaként is fontosnak tartja a székely autonómia ügye melletti határozott állásfoglalást, ezért a keszthelyi városháza homlokzatán az országban az elsők között, már január 28-án ott lobogott a székely zászló.

Március 10-én vasárnap Keszthely főterére várják a szimpatizánsokat Zala megye egész területéről, hogy – ahogy a polgármester fogalmazott: 2004. december 5-e szégyenfoltját lemosva – minél többen fejezhessék ki támogatásukat székely testvéreink ügye iránt.

A RENDEZVÉNY PLAKÁTJA