Színes programokat kínál a KeszthelyFest

2021. július 2. (péntek)

Dallos Bogi, a Goup’n’Swing és Szabó Balázs bandája is fellép az idei KeszthelyFesten. A szervezők idén a megszokott tematikával, de új helyszíneken várják az érdeklődőket. A járványhelyzet miatt a színpadok zárt udvarokba kerülnek, így a Goldmark, a Vajda iskola és az Amazon Ház udvara ad helyet a koncerteknek. A fő téren és a sétálóutcán bor- és gasztronómiai kínálat várja a vendégeket.

Ismét zenétől lesz hangos Keszthely belvárosa. Július első hétvégéjén – a járványhelyzet kedvező alakulásának köszönhetően – újra megszervezik a nagy népszerűségnek örvendő KeszthelyFestet. A tavaly elmaradt programot az idén kicsit más formában rendezik meg, a koncertek a város különböző udvaraiban kapnak helyet. A szervezők azonban az idén is igyekeztek követni a jól bevált struktúrát és forgatókönyvet, annak ellenére, hogy az eseményt több alkalommal is át kellett szervezni.

„Úgy alakítottuk ki a mostani KeszthelyFest struktúráját, hogy szabad téren, tehát a Fő téren és a sétálóutcán gyakorlatilag nem lesznek zenés rendezvények. Ezek a zenés rendezvények, talán mondhatom, hogy a jól ismert színpadok bekerülnek zárt udvarokra. Többek között a Vajda János Gimnázium udvara ad otthont a Keszthely színpadnak, itt, ez a helyszín, a Goldmark Károly Művelődési Központ udvara ad otthont a Jazz színpadnak, illetve az Amazon Ház Látogatóközpont lesz megint egy harmadik, zárt helyszín. Ezekre a helyszínekre csak védettségivel lehet majd bejönni.” – mondta Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ megbízott igazgatója.

Szerdán már épült a színpad a Goldmark udvarán. Ezen a helyszínen a jazz kedvelői találhatnak maguknak kedvükre valót. Fellép a Babos Trió, az Enyedi Sugárka Jazz Tett és a Swing á la Django&Horányi Juli. A Vajda udvara ad helyet a széles körben ismertebb együtteseknek. Itt pénteken a Group’n’Swing zenél, szombaton Dallos Boginak tapsolhat a közönség, vasárnap pedig Szabó Balázs Bandája lép fel.

A sétálóutcán idén is borházak várják a vendégeket. Ezúttal szűkebb, ugyanakkor rendkívül színes válogatással találkozhatnak az érdeklődők. A gasztronómia szerelmesei sem maradnak csemege nélkül, a Fő téren food truckok kínálják a portékáikat, de a megszokott kitelepülőkkel is lehet majd találkozni. Az Amazon Ház udvarán pedig új program is várja a vendégeket.

„Látványfőzések is lesznek a programban, ismert séfeket várunk majd, ez legyen meglepetés, hogy kiket láthatnak. Gyakorlatilag ők minden nap elkészítenek egy-egy ételt, amit remélhetőleg kóstolni is lehet majd a műsorfolyam során. Ez lesz az Amazon Ház kínálata. Az egész tematika azon a helyszínen tulajdonképpen Nyugat-balatoni Mozaik névre hallgat, és azt szeretnénk vele bemutatni, hogy a helyi és környékbeli kulturális kínálat, gasztronómiai kínálat mennyire színes és mennyire érdemes rá odafigyelni.” – tette hozzá Osvald Bálint.

Természetesen az Amazon Ház udvarán koncertek is lesznek, emellett pedig a gyerekprogramok is erre a helyszínre költöznek a Várkertből. Játékpark, gyermekkoncertek és bábelőadások szerepelnek a kínálatban, esténként pedig a felnőtteknek kínálnak zenei csemegét a szervezők.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8187-szines-programokat-kinal-a-keszthelyfest