Színvonalas koncertek a KeszthelyFesten

2022. július 5. (kedd)

Három színpadon váltották egymást a fellépők a KeszthelyFesten. Ugyan a péntek esti vihar miatt Tóth Gabi fellépése elmaradt, de a szombati Sugarloaf és a vasárnapi Zséda koncerten zsúfolásig megtelt a Fő tér. Az idén is volt akusztik színpad a sétálóutcán, de DJ sarkot is kialakítottak. A fesztiválra nem csak Keszthelyről, hanem az ország minden pontjáról és külföldről is érkeztek érdeklődők.

Nene, azaz Orsovai Reni és zenekara adta meg a péntek késő délután hangulatát.

A több helyszínes rendezvény egyik fellépője az Amazon Ház udvarán felállított színpadon,a Parfüm című dalával ismertté vált énekesnő, Boggie volt.

„Nekem a zene, olyan mint másnak egy terápia. Én ott ventilálom ki a bennem lévő érzéseket. Én nagyon szeretek adni meg énekelni. Ezt kicsi koromtól. Amikor énekeltem azt éreztem, hogy valami történik, valami szép.” – emelte ki Csemer Boglárka „Boggie”.

Az Amazon ház udvarán Renáta és Kónyai Tibor adott koncertet. A duó kiegészült Vázsonyi János jazz zenésszel.

Szombaton este a Sugarloaf varázsolt fantasztikus hangulatot a Fő térre. Az együttes 2020-ban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját.

„A covid miatt nem tudtuk megtartani a 25. évben, hanem muszáj volt tolnunk rajta egy évet, és így lett 25+. Nekünk ez minden esetre pluszt adott, mert nagyon sok extra dologgal készültünk.” – mondta Muri Enikő, a Sugarloaf énekesnője.

A KeszthelyFestet az idén ismét korlátozások nélkül lehetett megtartani. A szervező Goldmark Károly Művelődési Központ nagyon készült a fesztiválra, hiszen ez a város egyik legkiemelkedőbb programja.

„Nagyon-nagyon pozitív szerintem a fesztiválnak a visszhangja, és látszik is, hogy tényleg, igaz, hogy szombatról lévén szó, ilyenkor, a főnapon azért mindig sokan voltak, de nagyon látszik az, hogy tényleg korlátozások nélkül, mindegyik színpadot szabadon lehet látogatni. Jó az idő, hála Istennek megjavult, úgyhogy én azt mondom, hogy egy nagyon-nagyon jó és egy nagyon-nagyon sikeres fesztiválnak a kellős közepén vagyunk.” – tájékoztatott Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Freddie zárta a koncertek sorát az Amazon Ház udvarán. Fehérvári Gábor Alfréd akusztikus fellépéssel örvendeztette meg a közönségét.

„Nagyon jó látni olyan arcokat és olyan tekinteteket, ahol látom, hogy figyel és odaér az információ. Az az akusztikus köntös, amiben eljátszuk a dalainkat, ilyenkor sok esetben 15-20%-kal talán lassabban is, nemes célt szolgálnak, mert talán még inkább érthető a szöveg. Abban a pillanatban, ahogy lelassítjuk a dalokat, valós időben még inkább felfogható az, hogy az ember miről énekel.” – emelte ki Fehérvári Gábor Alfréd „Freddie”.

A sétálóutca is megtelt élettel, az akusztikus színpad előtt is sokan hallgatták a dalokat. Mások sétálgattak, borozgattak.

„Pénteken jöttünk fel, akkor egészen az esti koncertig maradtunk, aztán a vihar miatt kényletelen voltunk hazamenni. A tegnapi napot kihagytuk, azt inkább a Balaton-parton töltöttük. Ma újra úgy gondoltuk, hogy érdemes feljönni.” – mondta egy érdeklődő, Pék Rita.

Vasárnap este Zséda lépett fel a Keszthely színpadon. A közönség soraiban fiatalok és idősek együtt énekelték a sokak által ismert dalokat.

„Fantasztikus közönség volt. Sok barátom is eljött, láttam a közönségben, meg rengetegen voltak, ameddig a szem ellát. Úgyhogy nagyon jó volt itt játszani.” – tájékoztatott Zsédenyi Adrienn „Zséda”.

Zséda koncertjén nagyon jó volt a hangulat, a csapat nem csak kiváló dalokkal, hanem fantasztikus látványvilággal is készült. A show méltó lezárása volt a három napos fesztiválnak.

Hegedüs Éva, Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9315-szinvonalas-koncertek-a-keszthelyfesten