Felhívás lakossági véleményezésre

2013. november 26. (kedd)

Keszthely Város Önkormányzata pályázatot írt ki két köztéri szobor tervezésére és kivitelezésére. A beérkezett pályaművek értékelésében a lakosság véleményére is számítanak.

Az alkotások az uniós támogatás segítségével tovább szépülő Balaton-parton kapnak majd helyet; az egyik Csik Ferenc keszthelyi olimpiai bajnok úszót, a másik Erzsébet királynét ábrázolja. A felhívásra öt illetve hat pályamű érkezett a felkért neves szobrászművészektől. Az önkormányzat a lakosság értékelésére is számít a döntésnél, a véleményeket a titkarsag@keszthely.hu email-címre várják december 1. vasárnap éjfélig. A Képzőművészeti Lektorátus szakvéleménye és a lakossági visszajelzések ismeretében a képviselő-testület választja ki a megvalósítandó alkotást.

Csik Ferenc egészalakos bronz szobra a móló előtti partszakaszon áll majd, azon a helyen, ahonnan a keszthelyi olimpikon oly sokszor indult úszni a Balatonba, az Erzsébet királynét ábrázoló, világos színű kőből megálmodott alkotás pedig a róla elnevezett utca meghosszabbításában épülő sétányon kap helyet.

Csik Ferenc szobrának tervei

Erzsébet királyné szobrának tervei