Szolgálatban

2015. január 3. (szombat)

Húsvétkor, karácsonykor és persze szilveszterkor is készenlétben vannak a tűzoltók, rendőrök és mentősök. Az egész évi munkájukat jelképesen már tíz éve köszöni meg a város polgármestere. Szilveszter este több mint negyven tűzoltó, rendőr és mentős volt munkában az emberek biztonsága és egészsége érdekében.

A parancsnok mellett tizenöt tűzoltó teljesített szolgálatot szilveszterkor. A Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség C szolgálati csoportja fogadta a polgármester és az önkormányzat ajándékát.
A tűzoltók számára sokat jelent ez a köszöntés, azt mondják, szerintük ez a megbecsülés jele. Az este bármire számíthatnak a lánglovagok, de persze mindig bíznak az eseménymentes szolgálatban. Minden tűzoltónak vannak emlékezetes szilveszteri szolgálatai.

A Keszthelyi Rendőrkapitányságon tizenegy szolgálatos fogadta a pezsgőt, virslit és mustárt tartalmazó csomagot. A rendőrségen nyugodtan telt az ünnepi időszak. A kapitánysághoz tartozó ötvenkét településről heti átlag húsz-harminc bűncselekmény szokott történni. A Szilveszter előtti 168 órában csupán tizenkettő.

A keszthelyi mentőállomáson a kora este nyugodt volt. Egy rohammentő és egy betegszállító autó teljesített szolgálatot öt fővel.
Sajnos nincs lehetőségük megerősített szolgálatra, ezt azzal kompenzálják, hogy egész este úton vannak.

A szilveszteri szolgálatosok köszöntésével az előző polgármester Mohácsi József gesztusát gyakorolja tovább Ruzsics Ferenc, aki szerint ez egy jó alkalom arra, hogy köszönetet mondjanak az egész évi munkáért.

A szolgálatosoknak felemásan telt a szilveszter. A mentősök folyamatosan munkában voltak. Pár belgyógyászati rosszullét mellett a riasztások 80 százalékában ittas emberekhez vonultak a mentősök. A rendőröknek a tűzijátékok, családi veszekedések és két garázdaság miatt kellett intézkedniük. A keszthelyi tűzoltóknak nyugodt volt a szolgálat, hozzájuk nem érkezett riasztás.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)