Szombaton lomtalanítás

2016. szeptember 1. (csütörtök)

Hétvégén, szeptember 3-án kezdődik az őszi lomtalanítás Keszthelyen. A HUSZ Kft. a város két körzetében három időpontban szállítja el a lomokat. Az utcák szerint bontást és a pontos időpontokat az első negyedéves számlával minden érintett megkapta, de az interneten és a Balatoni Krónikában is megtalálhatóak a részletek. Fontos, hogy csak az ilyenkor megfelelő lomokat helyezzék ki a lakosok.

Legkésőbb szombat reggel hat óráig kell kihelyezni a lomokat az ingatlanok elé úgy, hogy az a közlekedést ne akadályozza és ne szennyezze a közterületet. A tavalyi évben körülbelül kétszáz tonna mennyiségben gyűjtött be lomokat a HUSZ.

A hulladékszállítási cég ügyvezetője azt mondja, hogy minél előbb el akarják majd szállítani a lomot a zalabéri hulladéklerakóba. Kőrös László kéri, hogy csak a megfelelő hulladékokat helyezzék ki a lakosok.
„Amit ilyenkor ki kell rakni és lom kategóriába tartozik, azok elsősorban a használt bútorok, használt textíliák, rég nem működő játékok, berendezések, ide nem értve az elektronikus hulladékot, mert azokat most nem lehet kitenni. Tehát televíziót, mosógépet kérjük, hogy ne tegyenek ki, azokat nem tudjuk elszállítani, ugyancsak nem tudjuk elszállítani a veszélyes hulladékokat sem, tehát festékesdoboz, vegyszerek, egyebek nem ebbe a kategóriába tartoznak” – nyilatkozta az ügyvezető.

Összesen hat gépjármű fogja majd elszállítani szeptember 3-án, 10-én, illetve 24-én a lomokat. Az öt kukásautó mellett egy konténeres gépjármű gyűjti majd a gumiabroncsokat. A hulladék mennyiségétől függően elképzelhető, hogy szombaton nem tudják elszállítani az összes lomot, ez esetben vasárnap is begyűjtést tart a HUSZ, de csak az adott körzetben, melynek utcák szerint bontása megtalálható a www.tvkeszthely.hu)