Szorosabb együttműködés a HÖK és a város között

2016. március 21. (hétfő)

Egy évvel ezelőtt már történt egyeztetés a keszthelyi egyetemisták és a városvezetés között, ám igazából tegnap fonták szorosabbra a köteléket. Nagy Bálint alpolgármester invitálását elfogadva a Hallgatói Önkormányzat vezetője, Lóránt Zoltán a polgármesteri hivatalban egyeztetett a jövőbeni együttműködés részleteiről.

A jövőben Keszthely önkormányzata is besegít a Georgikon Kar hallgatóinak programjaiba. Erről egyeztetettek a megbeszélés során. Lóránt Zoltán, a hallgatói önkormányzat vezetője a közeljövő programjait ismertette az alpolgármesterrel. Azért kereste meg Nagy Bálintot, hogy nyissanak egymás felé és összefogva valósítsák meg a rendezvényeket. Úgy érzi, elődje nagyon jó munkát végzett, és így nem lesz egyszerű a feladata.

Nagyon sok olyan rendezvény van a Pannon Egyetem Georgikon Karán, amin a hallgatók aktívan részt vesznek. Számuk nem elhanyagolható: közel ezerhatszáz fiatal tanul az egyetemen. Ezért a város számára sem mindegy, milyen időtöltést tudnak kínálni számukra Keszthelyen.

Egyelőre egy aktívabb kapcsolat kiépítését szeretnék tető alá hozni a felek. Nagy Bálint alpolgármester azt kérte: többször egyeztessenek a jövőben és a lehetőségekhez képest minden támogatást meg fognak adni.

Nagy Bálint hangsúlyozta: a várost meg kell szerettetni azokkal is, akik távolabbról jöttek ide, mivel a jövőben potenciális munkavállalókká is válhatnak.

Nagy Bálint alpolgármester és Lóránt Zoltán HÖK-elnök abban állapodtak meg, hogy a jövőben szorosabbra fűzik a kapcsolatot és rendszeresen egyeztetnek a diákság és a város életét illetően.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)