Születésnapján köszöntötték dr. Léber Mihály atyát

2022. augusztus 31. (szerda)

75. születésnapját ünnepelték dr. Léber Mihály atyának. A nyugalmazott plébánost ünnepi szentmisén köszöntötték a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.

Dr. Léber Mihály atyát 1971-ben szentelték pappá. 1989-től volt a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya templom plébánosa, 2004-től címzetes prépost. Meghatározó szerepe volt a Ranolder János Katolikus Általános Iskola létrehozásában, amelynek “lelki igazgatója” volt. Azon is dolgozott, hogy minél biztosabb anyagi háttere legyen a cserkészeknek. Az ünnepi szentmisén családtagjai, barátai, volt munkatársai, és a hívek köszöntötték. Mezei András plébános két évig dolgozott Mihály atyával.

Mezei András – plébános, Kis Szent Teréz Plébánia: „Kezdő káplánként ekkora nagy plébánián mindenféle ünnep megszervezése, természetesen munkatársakkal. De szépen vittük ezt a közösséget, sok közös élményünk volt. Különösképpen, mikor mentünk Csíksomlyóra, vagy mentünk Horvátországba is. Nagyon jó ember volt és a közösséget azt úgy szerette, és szívesen gondolok vissza az elmúlt két esztendőre 2008 és 2010 között, amikor mi együtt dolgoztunk. Isten éltesse sokáig!”

Léber Mihály atya most a hévízi Szent Lukács Idősek Otthonában lakik. Családtagjai sűrűn látogatják. Betegsége miatt vannak rosszabb, de vannak jobb napjai is.

Léber Veronika – Mihály atya testvére: „Az egészségügyi állapota elég gyenge, van amikor vidám, van amikor kommunikál, de van amikor nem tudja. Legalábbis én így veszem észre. Minden hétvégén megyünk hozzá az otthonba. Van amikor a húgom így beszél vele régi dolgokról és ő javítja ki. Úgyhogy nem tudni, hogy most képben van vagy nincs képbe.”

Virággal és ajándékokkal köszöntötték fel Mihály atyát. A neki ajánlott ünnepi szentmisével tették emlékezetessé születésnapját.

https://tvkeszthely.hu/hirek/9519-szuletesnapjan-koszontottek-dr-leber-mihaly-atyat