Szünetel a szülészet Keszthelyen

2024. április 15. (hétfő)
KesztHelyi identitás

Átmenetileg a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás szüneteltetésére kényszerül a Keszthelyi Kórház 2024. április 19-étől – közölte az intézmény. Manninger Jenő polgármester segítséget ajánlott fel a város nevében a fekvőbeteg-ellátás mihamarabbi helyreállítása érdekében.

A korház közleménye szerint a járóbeteg ellátást és az egynapos beavatkozásokat változatlanul biztosítják. A térség négy kórházával állapodtak meg a fekvőbetegek ellátásáról. A Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakóinak Zalaegerszegre, Nagykanizsára, Ajkára és Kaposvárra kell menniük. A keszthelyieket a nagykanizsai kórház fogadja. A települési lista a kórház facebook oldalán olvasható.

Manninger Jenő polgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy Nagy Bálint országgyűlési képviselővel együtt az egészségügy szakmai irányítóihoz fordultak. Mint írta: a kórház működtetése nem a városhoz tartozik, ezért segítséget kértek, hogy a szakmai irányítók tegyenek meg mindent a keszthelyi kórház szülész-nőgyógyász fekvőbeteg-ellátás mihamarabbi helyreállítása érdekében.

Mivel a bejelentett szüneteltetés oka, hogy a meghirdetett státuszokra nem jelentkezett elegendő számú orvos, ezért polgármesterként felajánlotta, hogy szükség esetén önkormányzati bérlakásokat biztosítanak a később jelentkező orvosoknak.

A Keszthelyi Kórház közleményben hangsúlyozta, hogy vezetése az irányító kórházzal együttműködve mindent megtesz azért, hogy az aktív szülészet-nőgyógyászati betegellátás a lehető legrövidebb időn belül helyben váljon elérhetővé.

https://tvkeszthely.hu/news/11248-szunetel-a-szuleszet-keszthelyen-

Képek