Tájékoztatás a keszthelyi járványügyi helyzetről

2020. április 25. (szombat)

Nincs jelentős változás a fertőzöttek és a karanténban lévők tekintetében Keszthelyen az elmúlt héthez képest – tájékoztatott a város polgármestere. Nagy Bálint arra hívja fel a figyelmet, hogy továbbra is mindenki hiteles forássokból tájékozódjon a járványügyi helyzetről. Online nyilatkozatában a városvezető beszámolt arról, hogy az eddig meghozott korlátozások továbbra is érvényben vannak. Nagy Bálint elmondta, hogy egyeztetéseket folytatott a helyi multicégek vezetőivel, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak a biztonságra.

Keszthelyen az igazolt adatok alapján jelentős nem változás nem tapasztalható az elmúlt egy héthez képest a fertőzöttek, vagy karanténban lévők tekintetében – tájékoztatott online interjújában a péntek reggelig beérkezett számokról Nagy Bálint polgármester.

„Koronavírus miatti elkülönítés alatt 15 főről beszélünk. Akik hatósági határozattal rendelkeznek koronavírus tekintetében, ott 4 főről beszélünk – itt nem volt változás a múlt péntekhez képest hálaistennek. Megfigyelés alatt van 46 fő, illetve amióta bevezetésre került a veszélyhelyzet 13 főnek lett már feloldva akár az elkülönítése, akár aki meggyógyult a koronavírusból” – ismertette a polgármester.

A polgármester hozzátette, a most következő hétvégre is lezárják a Balaton-partot és a veszélyhelyzet fennállásáig ez az intézkedés folyamatos lesz. A városvezetésnek az a célja, hogy a nem idevalósiak ne látogassanak Keszthelyre és a helyiek is csak a legszükségesebb időt töltsék otthonuktól távol. A játszótereket és kültéri sportelemeket továbbra sem szabad használni, ez a hét minden napjára érvényes.Nagy Bálint polgármester több lakossági jelzést is kapott a helyi bevásárlóközpontok kapcsán, hogy nem tartják be az ajánlott biztonsági intézkedéseket.

„Múlt hét végén kezdtem meg az egyeztetést több nagy helyi multicégnek a vezetőjével. Arról beszéltünk, arra kértem őket, hogy figyeljenek oda fokozottan arra, hogy az üzleteikben ténylegesen csak annyian lehessenek, amit a jogszabály előír. Másrészt az ott lévő emberek is a szakmai ajánlásokat tartsák be – a másfél-két méteres távolságot, lehetőleg minél kevesebb időt töltsenek a vásárlók is az adott helyeken. Ha szükséges termékeket, szolgáltatásokat megveszik, utána lehetőség szerint ne most nézelődjenek és nem most töltsenek ott a kelleténél hosszabb időt a bevásárlóközpontokban, hanem tényleg fogadjuk meg a szakmai javaslatokat és lehetőség szerint mindenki maradjon otthon” – fejtette ki Nagy Bálint.

A városvezetés kiemelt figyelmet fordít az Idősek Otthonára. Itt március eleje óta látogatási tilalom van. Csak a dolgozók mehetnek be és mindenkit folyamatosan ellenőriznek, hogy felmerülhet-e fertőzés gyanúja. Izolációs szobákat alakítottak ki. A lakók online tartják a kapcsolatot a hozzátartozóikkal. A városvezetés újabb intézkedéseket tervez a Csók István utcai intézményben: „A következő napokban tervezem, hogy az idősotthonban dolgozó kollegákat – hogy tovább növeljük a biztonságérzetet – le fogjuk tesztelni az ott dolgozó kollégáinkat, még ha védőruhán keresztül is, de kapcsolatba kerülhetnek az idős emberekkel. És a jövő hét elején fog megtörténni a teljes fertőtlenítése az intézménynek a Honvédség által.”

A polgármester arra kér mindenkit, hogy továbbra is csak hiteles, megbízható forrásból tájékozódjon. Ennek érdekében a helyi médiumokban és a közösségi oldalán is megosztja az aktuális információkat.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

A teljes videó megtekinthető a következő linkre kattintva: https://tvkeszthely.hu/hirek/7032-tajekoztatas-a-keszthelyi-jarvanyugyi-helyzetrol?fbclid=IwAR2UsPKnqchd-Hh_N_vJSPsjALmRLOjDYPzsMfargQUhGdQQ9bBz6XTYDoQ