Tájékoztató 2020. 04. 30.

2020. április 30. (csütörtök)

Tisztelt Keszthelyiek!
A héten az alábbi változások történtek városunkban a koronavírus járvánnyal kapcsolatban:

A mai adataink szerint hatósági házi karanténban van 56 fő, COVID 19 gyanú miatti elkülönítésben 17 fő, COVID 19 hatósági határozattal rendelkezik 5 fő. Nekik mielőbbi gyógyulást kívánok!
Feloldás eddig 18 fő esetében történt.
✅A szociális ellátás a héten a következőképpen alakult: ezidáig 203 fő vette igénybe a járvány miatt kialakított segítőrendszerünket. A 65 év feletti lakosság, illetve a karanténban élők számára csekkbefizetés, gyógyszerkiváltás, valamint élelmiszervásárlás folyamatosan zajlik, a héten ezt 5-en vették igénybe. Veszélyhelyzeti étkeztetésben 15 fő részesült. A héten további 29 fő számára utaltunk eseti szociális segélyt.
A rászorulók továbbra is a Polgármesteri Hivatalban tudnak jelentkezni az ellatas@keszthely.hu e-mail címen, vagy a 83/505-518-as telefonszámon.
✅A Keszthely Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog segítőcsoport folytatja a szájmaszkok osztását a keszthelyiek körében. Akinek még nincs mosható textil maszkja és szüksége van rá, hívja az Ifjúsági Kerekasztal tagjait a: 0620/26-26-796-os telefonszámon, vagy keresse a Keszthely Összefog segítőcsoportot a facebookon, vagy a 0620/34-88-750-es telefonszámon. Még egyszer köszönöm valamennyiük önzetlen munkáját!
✅A hosszú hétvégére ismét lezárásra kerül a keszthelyi Balaton-part, hogy a turisták számára most ne legyen csábító Keszthely. A játszóterek és a kültéri fitnesz parkok használata továbbra is tilos. Kérjük megértésüket és türelmüket.
✅A keszthelyi buszmegállókat továbbra is folyamatosan fertőtlenítik.
✅A keszthelyi idősotthon teljes fertőtlenítésére került sor a hét elején a Magyar Honvédség által. Köszönjük felelősségteljes munkájukat!
✅A héten felkészítettük a keszthelyi óvodákat és bölcsődéket arra, hogy csökkentett létszámban, szigorú szabályok mellett újra fogadhassák a gyereket. Kérem, hogy egyelőre még csak azok a szülők vegyék igénybe a bölcsődei és óvodai szolgáltatásokat, akiknek erre feltétlenül szüksége van, ugyanis a járvány még korántsem ért véget!
Tisztelt Keszthelyiek, a heti adatok továbbra sem mutatnak számottevő emelkedést Keszthelyen, ami az Önök fegyelmezettségének és szabálykövető magatartásának is köszönhető! Kérem, hogy a jövőben is legyen türelmük a szabályok betartására, hiszen ez valamennyiünk érdeke. A 65 év feletti lakosság keresse bátran a civil segítőket, vagy az önkormányzat szociális osztályát, éljenek a felkínált lehetőségekkel, hogy ne kelljen feltétlenül vásárlás vagy ügyintézés miatt elhagyni az otthonukat.
Vásárlás során kérem viseljenek maszkot, gumikesztyűt, tartsák a másfél méteres távolságot az üzletekben, közterületeken is.
Vigyázzunk egymásra!
Nagy Bálint polgármester