❗️Tájékoztató❗️ 2020. 05. 22.

2020. május 22. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

Keszthelyen az elmúlt heti adatokhoz képes számottevő változás nem történt, éppen ezért fokozatos enyhítjük a biztonsági korlátozásokat a városban.
✅A mai adataink szerint csupán a hatósági házi karanténban lévők száma nőtt, jelenleg 81-en vannak elkülönítésben, de pusztán azért, mert külföldről tértek haza.
✅A szociális ellátási rendszerünk változatlanul működik, akinek segítségre van szüksége továbbra is a Polgármesteri Hivatalban az ellatas@keszthely.hu e-mail címen, vagy a 83/505-518-as telefonszámon tudja azt kérni.
✅A Keszthely Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog segítőcsoport folytatja a szájmaszkok osztását a keszthelyiek körében. Akinek még nincs mosható textil maszkja és szüksége van rá, hívja az Ifjúsági Kerekasztal tagjait a: 0620/26-26-796-os telefonszámon, vagy keresse a Keszthely Összefog segítőcsoportot a facebookon, vagy a 0620/34-88-750-es telefonszámon. Még egyszer köszönöm valamennyiük önzetlen munkáját!
✅A Helikon Strand, valamint a Libás Strand továbbra is sétányként használható, de kérek mindenkit, hogy tartsa be a másfél méteres szociális távolságot!
✅A keszthelyi buszmegállókat ezen a héten is minden nap fertőtlenítették a GESZ munkatársai.
✅Összhangban az országos rendelkezéssel ismét lehet használni a keszthelyi játszótereket, szabadtéri fitnesz parkokat. Valamennyi játszótér és fitnesz park fertőtlenítése megtörtént.
✅A Keszthely Városi Piac ismét a megszokott nyitva tartással várja a vásárlókat. Az életkorhoz kötődő korlátozásokat megszüntettük, ugyanakkor óvatosságra kérjük a keszthelyieket. A piac bejáratainál lehetőséget biztosítunk a kéz fertőtlenítésre. Az árusok maszkban és kesztyűben szolgálják ki a vásárlókat, és ajánljuk, hogy a piacon maszkot, kendőt, mindenki tegyen a szája elé.

Köszönöm, hogy betartják a szakmai ajánlásokat, vigyázzunk egymásra!
Nagy Bálint polgármester