❗️Tájékoztató❗️ 2020. 05. 29.

2020. május 29. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A héten az alábbi változások történtek városunkban a koronavírus járvánnyal kapcsolatban:
✅A mai adataink szerint a korábban COVID 19 hatósági határozattal rendelkező 5 keszthelyi személy feloldást kapott, tehát jelenleg nincs senki a városban, akik igazoltan beteg volna!
✅Hatósági házi karanténban van 85 fő, gyanú miatti elkülönítésben 20 fő.
✅A szociális ellátó rendszerünket a héten is, változatlanul működtettük, a veszélyhelyzet óta összesen 243 fő részesült ellátásban.
A rászorulók továbbra is a Polgármesteri Hivatalban tudnak jelentkezni az ellatas@keszthely.hu e-mail címen, vagy a 83/505-518-as telefonszámon.
✅A Keszthely Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog segítőcsoport folytatja a szájmaszkok osztását a keszthelyiek körében. Akinek még nincs mosható textil maszkja és szüksége van rá, hívja az Ifjúsági Kerekasztal tagjait a: 0620/26-26-796-os telefonszámon, vagy keresse a Keszthely Összefog segítőcsoportot a facebookon, vagy a 0620/34-88-750-es telefonszámon. Még egyszer köszönöm valamennyiük önzetlen munkáját!
✅Valamennyi keszthelyi strandunk, a Helikon, a Libás és a Városi Strand is a hétvégétől sétányként használható. Kérem, hogy a szociális távolságot a biztonságunk érdekében, tartsák be.
✅A keszthelyi buszmegállókat a héten i is minden nap fertőtlenítették a GESZ munkatársai.
Tisztelt Keszthelyiek! Az örömteli tény, hogy jelenleg senki sem fertőzött a városunkban. Egyértelmű, hogy időben hoztuk meg azokat a döntéseket, amelyek a járvány terjedését akadályozták. Köszönöm mindenkinek a felelősségteljes hozzáállását, a fegyelmezett viselkedését.
Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy a járvány még nem vonult le, Zala megyében továbbra is jelen van a vírus. Ennek megfelelően továbbra is be kell tartani a biztonsági előírásokat!

Vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint polgármester