Tájékoztató 2020. november 13.

2020. november 13. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A hivatalos adatok szerint a mai napon Keszthelyen 86 fő igazolt Covid fertőzött van. Járványügyi megfigyelés alatt 54 fő áll.

Akik a járványhelyzet miatt segítségre szorulnak az ellátásukat illetően, azok a Polgármesteri Hivatalban a 83/505-518-as telefonszámon, illetve az ellatas@keszthely.hu e-mail címen tudnak jelentkezni. Amennyiben lesz rá igény, a tavaszi időszakhoz hasonlóan újra tudjuk indítani az élelmiszercsomagok házhoz szállítását, ebédkiszállítást, illetve információval tudunk szolgálni a keszthelyi házhoz szállítást vállaló élelmiszerboltok és éttermek listáját illetően is.

A keszthelyi bölcsődében és óvodákban szerencsére nincs igazolt megbetegedés, és megfigyelés alatt sincs sem gyermek, sem óvónő.

A keszthelyi iskolákban már sajnos van néhány megbetegedés:

A Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában 1 pedagógus igazolt fertőzött és az 1.d. osztály megfigyelés alatt van, ők digitális oktatásban részesülnek. Ugyanebben az intézményben 2 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

A Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor utcai székhelyiskolájában 4 pedagógus van járványügyi megfigyelés alatt.

Az Egry József Általános Iskolában 1 pedagógus és 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt.

A Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben szerencsére nincs új fertőzés.

A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában 1 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.

Az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában és a Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában szerencsére sem a tanulók, sem a pedagógusok közül nem értintett senki.

A középiskolák 2020. november 11-től digitális oktatásra álltak át.

A Vajda János Gimnázium 7-8. osztályos tanulói jelenléti oktatásban vannak, az intézmény szerencsére nem érintett a járványhelyzetben.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által fenntartott keszthelyi iskolákban a következő a helyzet:

Az Asbóth Sándor Szakiskolában 1 pedagógus és 3 tanuló igazolt Covid fertőzött, 1 pedagógus és 15 tanuló megfigyelés alatt áll.

A Közgazdasági Szakiskolában 1 pedagógus és 2 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

A VSZK-ban 1 pedagógus és 1 tanuló igazolt Covid fertőzött, 1 pedagógus és 1 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

A Premontrei Szakgimnáziumban jelenleg nincs a járványban érintett személy.

Városunk Idősotthonában nincs új megbetegedés. A 10 igazolt fertőzött lakó elkülönítés alatt van, ahogy a 8 igazolt fertőzött dolgozója is az intézménynek. Több lakó is tesztelésre került, az eredmények még nem érkeztek meg.

2020. november 11-től Magyarországon kijárási tilalom van érvényben. Kérem Önöket, hogy egészségünk megóvása érdekében tartsák be a járványügyi előírásokat, szabályokat, hogy felelősségteljes viselkedésünkkel magunk is hozzájárulhassunk a járvány megfékezéséhez.

A kormányzati intézkedéseket követően rendeletet alkottam a keszthelyi közterületeken és nyilvános tereken történő maszkviselés szabályairól. Kötelező a maszkviselés a Városi Piacon, a buszmegállókban, a temetőkben, a nyilvános közösségi tereken, mint játszóterek, kültéri fitnesz parkok, kutyafuttató. Valamint kötelező maszkot viselni, ha sorban állásra, várakozásra kényszerülünk köztereken, például gyógyszertár, posta, bankok előtt. Kötelező a maszk viselése a köznevelési intézmények előtti várakozás során is.

Az eddigi tapasztalatok jók, a keszthelyiek fegyelmezetten és szabály követően élnek, amelyet ezúton is megköszönök!

Valamennyi betegnek mielőbbi jobbulást kívánok!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere